MEDITE SMARTPLY stimuleert innovatie en ontwikkeling in Nederland met dealerprogramma

Advertorial 15-05
©Richard Baker Furniture
©Richard Baker Furniture

Het MEDITE dealernetwerk is bedoeld om sterkere zakelijke relaties op te bouwen en de naamsbekendheid te vergroten in de hele toeleveringsketen van MEDITE SMARTPLY. MEDITE SMARTPLY, een toonaangevende fabrikant van milieubewust geproduceerd houten plaatmateriaal, is in januari een nieuw MEDITE dealerprogramma in Nederland gestart. Het bedrijf wil zo een partnernetwerk opbouwen en onderhouden waarin marktontwikkeling en een gezamenlijke visie centraal staan.

©Richard Baker Furniture
©Richard Baker Furniture

In Nederland maken Baars en Bloemhoff BV, Blok Plaatmateriaal, Leeuwerik Plaat BV, RET Bouwproducten en Van Drimmelen Toelevering BV deel uit van dit dealernetwerk. Deze MEDITE-dealers bieden oplossingen voor zowel de interieur- als bouwmarkt, met een focus op kwaliteit en duurzaamheid.

Innovatieve producten voor interieurbouw

Als toonaangevende leverancier van duurzame houten platen produceert MEDITE SMARTPLY innovatieve osb- en mdf-panelen. Zo is MEDITE OPTIMA de ideale keuze voor gedetailleerde en ingewikkelde ontwerpen zoals diepfreesontwerpen. Het materiaal is gemakkeijk te schuren met een hoger korrelniveau waardoor je minder schuurstappen nodig hebt om efficiënt een gladde afwerking te krijgen. Ook wordt er op verfkosten bespaard omdat het gladde oppervlak minder verf vereist.

Daarnaast heeft MEDITE SMARTPLY recentelijk aangekondigd dat MEDITE MR PLUS breder beschikbaar wordt. Dit is een premium, vochtbestendige verlijmde mdf-plaat, die aan beide zijden is voorzien van een witte grondlaag en een niet-transparant, uv-gehard coatingsysteem. Deze eigenschappen maken MEDITE MR PLUS MDF ideaal voor keuken- en badkamermeubelen, gedetailleerd schrijnwerk, meubelprojecten, winkelinrichtingen en beursstanden. De extra grondlaag biedt nóg meer installatiegemak waardoor nog meer tijd, moeite en geld wordt bespaart. Het succes van dit product leidde tot een grotere voorraad. Hierdoor zijn naast grote afnemershoeveelheden ook kleinere hoeveelheden en individuele verpakkingen MR PLUS verkrijgbaar.

©John Penny Bespoke Joinery
©John Penny Bespoke Joinery

Samen streven naar een positieve groei in de markt

MEDITE SMARTPLY zet zich in voor het opbouwen van solide relaties met alle klanten. Het MEDITE dealernetwerk maakt deel uit van het doel om de toegevoegde waarde voor klanten te verhogen en ondersteunt het bedrijf met het streven naar een positieve groei in de markt. Dankzij het programma zullen zowel MEDITE als de geselecteerde dealers profiteren van nieuwe kansen op de markt.

Holly Waters-Marsh, Head of Marketing bij MEDITE SMARTPLY: ‘De MEDITE-dealers zijn geselecteerde gelijkgestemde bedrijven die een gemeenschappelijke visie op de markt delen en die een scala aan producten met toegevoegde waarde aanbieden, zoals MEDITE OPTIMA, MEDITE MR PLUS en MEDITE TRICOYA EXTREME (MTX). Het doel van het programma is om nauw samen te werken met MEDITE-dealers om zo nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en oplossingen met een lagere CO2-uitstoot aan te bieden in plaats van alternatieve, minder duurzame materialen. Daarnaast willen we een positieve impact maken op onze bredere toeleveringsketen via gezamenlijke innovatieve marketing.’

©John Penny Bespoke Joinery
©John Penny Bespoke Joinery

Het MEDITE dealernetwerk is in januari 2024 gelanceerd. Deze lancering ging gepaard met een vernieuwde marketingcampagne, waaronder een nieuwe reeks tv-reclames in februari 2024. Deze campagne bouwt voort op de MEDITE Makes It Real campagne, waarbij makers worden uitgedaagd om aan de slag te gaan met MEDITE MDF om zo anderen te inspireren met grenzeloze creativiteit. Het MEDITE dealernetwerk is het begin van een marketingpartnerschap tussen MEDITE en de MEDITE-dealers, dat zich in 2024 en daarna verder zal ontwikkelen.

Voor meer informatie over het MEDITE dealerprogramma, ga naar: https://mdfosb.com/nl/dealer.