Xylexpo terug in mei van dinsdag 21 tot vrijdag 24 mei 2024

15-05-2023
Xylexpo terug in mei van dinsdag 21 tot vrijdag 24 mei 2024

De 28ste editie van Xylexpo, de tweejaarlijkse internationale beurs voor houtbewerking en meubeltechnologie, verhuist in 2024 terug naar mei.

Xylexpo terug in mei van dinsdag 21 tot vrijdag 24 mei 2024

Terug naar de oorsprong: Xylexpo wordt sinds de oprichting altijd in mei gehouden. De pandemiecrisis had de organisatoren gedwongen om in oktober een ander tijdslot te kiezen, een ander scenario en nieuwe partnerschappen op te bouwen om exposanten en bezoekers te helpen terug te keren naar ‘normale zaken’ in een succesvol evenement. De uitdaging was succesvol, want Xylexpo 2022 was zeker het meest succesvolle evenement in de industrie na de ‘Covid-storm’.

Xylexpo 2024 van dinsdag tot vrijdag

‘In harmonie met alle belangrijke spelers in de industrie hebben we alle alternatieven en de rol van onze tentoonstelling als primair promotievehikel nauwkeurig overwogen. Dit proces heeft ertoe geleid dat we het tijdslot van 21 tot 24 mei voor Xylexpo 2024 hebben geïdentificeerd, voor het eerst van dinsdag tot vrijdag, beter aansluitend bij de huidige behoeften van exposanten en bezoekers, vooral ons internationale publiek’, aldus Luigi De Vito, voorzitter van de tentoonstelling en Acimall, de vereniging van Italiaanse fabrikanten van houtbewerkingsmachines, die eigenaar en organisator is van het evenement.