Warehousedrone telt razendsnel magazijnvoorraad

#interieurbouw 04-03-2021
Warehousedrone telt razendsnel magazijnvoorraad

Flanders Make ontwikkelde drones die automatisch de voorraad in een magazijn inventariseren. Drones kunnen volledig autonoom en met behulp van artificiële intelligentie tijdrovende taken overnemen die mensen vandaag de dag nog vaak manueel uitvoeren. 
Warehousedrone telt razendsnel magazijnvoorraad
Een drone kan bijvoorbeeld gebruikt worden om met behulp van camera’s en sensoren vanuit de lucht objecten te tellen. Dankzij nieuwe technologische ontwikkeling zoals slimme drones kunnen bedrijven diverse processen veiliger, sneller en efficiënter te laten verlopen. Na de succesvolle inkanteling van de Vlaamse Drone Federatie EUKA bij Flanders Make een jaar geleden, toont Flanders Make nu twee toepassingen met vliegende robots. Voor landbouwers is het bijvoorbeeld cruciaal om een goede oogstvoorspelling te maken. Drones kunnen nu dankzij artificiële intelligentie het aantal aardbeien vanuit de lucht tellen en zo gewastelers helpen om hun oogst nauwkeuriger te voorspellen.
Flanders Make heeft samen met IMEC een drone ontwikkeld die aan een waanzinnige snelheid van liefst 4 m/s door de rekken van een magazijn raast om de voorraad te tellen. Zo kan in slechts enkele minuten tijd een volledige gang van een groot magazijn geïnventariseerd worden.
 
Bekijk hier de video