Vernieuwen met de ambachtelijke traditie

21-12-2022
Vernieuwen met de ambachtelijke traditie

De nieuwe collectie van Sartoria, Memorie, zet de reis van het merk voort door de verkenning van materiaal, coatings en kleur in een soort reis naar herinneringen die, dankzij de studie van kleuren, naar de toekomst projecteren.

Vernieuwen met de ambachtelijke traditie

Een nieuw tegelformaat dat ons terugbrengt naar de ambachtelijke keramische traditie, de herinnering waaruit Sartoria graag inspiratie haalt om te vernieuwen. De glanzende afwerking dankzij een kristallijn van de nieuwste generatie verfraait dit vintage formaat.

Vernieuwen met de ambachtelijke traditie

Walter Gropius citerend: ‘Kunst is geen beroep, er is geen wezenlijk verschil tussen de kunstenaar en de ambachtsman. Beide zijn verenigd door een bewustzijn van hoe essentieel perfectie in het ambacht is om iemands werk te laten geboren worden. We laten het aan u over om te beoordelen aan welke categorie u het resultaat moet toeschrijven, we weten dat het wordt geboren uit handen, hoofd en hart.’

Viva Magenta is een onconventionele tint voor een onconventionele tijd. Het is een gearceerde rode toon, een dappere, onverschrokken en pulserende kleur die een boodschap van inclusiviteit uitzendt en iedereen verwelkomt met een rebelse geest.

Het is geïnspireerd op het rood van de cochenille, een van de oudste en kostbaarste natuurlijke kleurstoffen met sterke en briljante eigenschappen, geworteld in de oerwereld en ons opnieuw verbindend met de oorspronkelijke materie.