Verandering in de directie van Lamello

Verandering in de directie van Lamello

Op 1 januari 2024 neemt Marco Schweizer de operationele leiding van het internationale familiebedrijf Lamello op zich. Hij treedt aan als opvolger van Susanne Affolter, die de Raad van Bestuur blijft voorzitten en de strategische richting van het traditierijke bedrijf mede zal bepalen.

Verandering in de directie van Lamello

Schweizer was van 2020 tot 2023 directeur bij FrymaKoruma. Marco Schweizer begon zijn carrière in 1998 als constructeur bij de premium aanbieder van machines en procesinstallaties FrymaKoruma, waar hij gedurende 25 jaar expertise heeft opgedaan op het gebied van productieprocessen, procesverloop en de daarmee verbonden uitdagingen in de internationale machinebouwbranche.

Zijn brede competentiespectrum is onder andere gebaseerd op zijn werkzaamheden als projectleider, hoofd engineering en ontwikkeling, productmanager, hoofd klantenservice en directeur bij FrymaKoruma AG in Rheinfelden, Zwitserland. Daarnaast nam hij de leiding van ProXES Technology GmbH in Neuenburg, Duitsland, op zich.

Affolter blijft in familiebedrijf Lamello

Susanne Affolter zal per 31 december 2023 terugtreden als directeur van de Lamello Groep, maar blijft de Raad van Bestuur voorzitten. Als kleindochter van de oprichter doorliep zij haar leertijd in het familiebedrijf en nam in de jaren 1990 het personeelsbeheer bij Lamello op zich. Zo kijkt ze nu terug op vele gebeurtenisrijke en succesvolle jaren als hoofd van de personeelsafdeling, lid van de bedrijfsleiding en uiteindelijk als directeur.