Veiligheidsexperts bijeen

03-10-2022
Veiligheidsexperts bijeen

Ongeveer 30 experts van EPF-lidbedrijven kwamen op 21 september 2022 bijeen in Osoppo op FANTONI SPA om ervaringen uit te wisselen en de huidige praktijken te bespreken over het voorkomen van branden en explosies om uiteindelijk de bescherming van de werknemers in de fabrieken te waarborgen.

Veiligheidsexperts bijeen

Dit was de 4e vergadering van deze belangrijke taskforce die eerder plaatsvond bij UNILIN in België en SONAE ARAUCO in Portugal met een online bijeenkomst tijdens de Covid19-pandemie.

Veiligheidsexperts bijeen

Na interessante presentaties, met case studies van de afgelopen 25 jaar door FANTONI, bezocht de groep de indrukwekkende fabriek met specifieke aandacht voor die gebieden waar incidenten hadden plaatsgevonden, hoewel gelukkig zonder gewonden of slachtoffers.

Veiligheidsexperts bijeen

De discussies die voor en tijdens het bezoek werden gevoerd, hebben bijgedragen aan een goede benchmark en waardevolle lessen over WBP-industriële veiligheid. 

De deelnemers kozen unaniem de heer Jose António Rocha van SONAE ARAUCO als voorzitter en de heer Koen De Backer van UNILIN als ondervoorzitter. Bovendien was de groep verheugd om de uitnodiging van FINSA te verwelkomen om de volgende bijeenkomst in Iberia in de lente van volgend jaar te organiseren.