BEAL van Belgische uitmuntendheid tot internationale faam

21-09-2023
Bealstone ©Thomas Léonard
Bealstone ©Thomas Léonard

BEAL International, opgericht in 1974, is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de distributie van innovatieve producten voor de bouw- en decoratiesector.

Bealstone ©Thomas Léonard
Bealstone ©Thomas Léonard

De oprichters en het team van BEAL International delen een voorliefde voor het streven naar uitmuntendheid. Om het hoogste kwaliteitsniveau voor de eigen producten te garanderen, zorgt het bedrijf goed voor alle stadia in de innovatietrajecten: het ontwerp, de productie, de distributie, de opleiding van ambachtslieden en natuurlijk ook deskundig advies nadat de verkoop is beklonken.

Bealstone ©Ben Waterhouse
Bealstone ©Ben Waterhouse

Onder het gamma van producten ontworpen door BEAL International, zijn het voornamelijk de MORTEX® minerale bekleding of Tadelakt bekleding, het BEALSTONE® product, een nieuwe generatie Granito/Terrazzo, en de CAPILASIL® waterdichtingsoplossingen voor terrassen, gevels en injectie die het bedrijf beroemd hebben gemaakt.

Mortex ©Olivier Van Daele
Mortex ©Olivier Van Daele

Betonlook bekleding

MORTEX® ‘betonlook’ is de bekleding bij uitstek voor wie techniciteit, originaliteit, persoonlijkheid en esthetiek wenst te combineren. Dankzij zijn dunheid en ondoordringbaarheid past de MORTEX® bekleding minerale micro-mortel zich aan alle vormen en oppervlakken aan en biedt het een onvergelijkbare look aan douches, vloeren, zwembaden, trappen en meubels. Daarnaast is MORTEX® een van de essentiële materialen voor bouw- of renovatieprojecten die deel uitmaken van een ecologisch verantwoorde en duurzame aanpak. Deze is gemaakt in België en samengesteld uit 95% natuurlijke ingrediënten, afkomstig uit Europa.

Mortex ©Klaas Verdu
Mortex ©Klaas Verdu

Terrazzo alternatief

BEALSTONE® is een eigentijds en verbeterd alternatief voor Terrazzo die geproduceerd wordt uit 97% natuurlijke ingrediënten en recyclage bevorderend is door het gebruik van lokale aggregaten. Kwarts, metaal, marmer, terracotta, edelstenen, glas,… Met zoveel aanpassingsmogelijkheden, weinig technische beperkingen en een gegarandeerd verbluffend resultaat, is BEALSTONE® de voor de hand liggende keuze voor wie houdt van schoonheid en een naadloze uitvoering van projecten.

Met bijna 45 jaar heeft BEAL International een unieke expertise ontwikkeld en zich gevestigd als een wereldreferentie voor multi-oppervlak minerale bekleding en Granito/Terrazzo bekledingen.