Top 5 materialen om te gebruiken tijdens een verhuizing

24-10-2022
Top 5 materialen om te gebruiken tijdens een verhuizing

Verhuizen, we krijgen er allemaal ooit eens mee te maken. Het maakt natuurlijk wel een verschil uit of je vanuit je ouderlijk huis op kamers gaat wonen, of dat er een eengezinswoning verhuizing plaatsvindt. Maar ook: ga je zelf de verhuizing regelen en huur je een aanhangwagen en/of verhuisbusje, of besteed je het uit aan professionele verhuizers?

Top 5 materialen om te gebruiken tijdens een verhuizing

In het laatste geval doe je er verstandig aan tenminste 3 verhuisbedrijven uit te nodigen om een offerte te maken; de prijzen kunnen namelijk echt bijzonder uiteenlopen!

Ga je zelf de verhuizing regelen, dan zijn er altijd van die onmisbare hulpmiddelen die je echt nodig zult hebben. Wij zetten de 5 belangrijkste hulpattributen voor je op een rij in dit artikel.

Tijdens iedere verhuizing zul je het merken, bepaalde hulpmiddelen zijn onmisbaar. Zo heb je vaak oneindig veel stevige vuilniszakken nodig, maar ook schoonmaakmiddelen, microvezeldoeken en aanverwante producten. Dit zijn natuurlijk voor de hand liggende zaken, evenals verhuisdozen. Om je verhuizing echter nog beter en soepeler te laten verlopen stelden we een top 5 voor je samen van hulpmiddelen die je echt in huis moet hebben, wil jij je rug niet vertillen.

Verhuishondjes

Dit zijn kleine karretjes, plateautjes op wieltjes die onder zware meubelen te plaatsen zijn. Op deze wijze kun je diverse zware meubelen op eenvoudige wijze verplaatsen.

Verhuisdekens

Voor wie er nog nooit van heeft gehoord, verhuisdekens zijn taaie, stoffen dekens die om alle grotere objecten gewikkeld kunnen worden, zodat zij niet beschadigd kunnen raken tijdens het transport. Je wilt immers niet dat je TV of mooie fornuis met lelijke krassen arriveert in je nieuwe onderkomen. Een absolute must om in bezit te hebben.

Steekwagen

Witgoed kan in principe zonder al te veel gesjouw eenvoudigweg vervoerd worden met een gemakkelijke steekwagen. Je koppelt je apparatuur los, plakt de snoeren vast aan het apparaat en plaatst de steekwagen onder het apparaat. Je wipt het apparaat omhoog en kunt op deze wijze het witgoed apparaat vervoeren naar de verhuiswagen.

Duct tape, touw en tyraps

Je zult al snel merken dat vele spullen vastgebonden moeten worden. Zo wil je verhuisdekens natuurlijk strak kunnen aantrekken, en kleden kunnen oprollen en vastbinden bijvoorbeeld. In uiteenlopende gevallen heb je veel gemak van duct tape (wat zonder schaar af te scheuren is van de rol en een zeer sterk kleefvermogen heeft) ondervinden, maar ook van gewoon touw en soms van tyraps.

Oude kranten

Het ligt zo voor de hand, maar als je zonder zit is het echt enorm vervelend: oude kranten zijn onmisbaar als opvulmiddel en ter bescherming van keukengerei en servies. Zorg dat je een forse stapel oude kranten in huis hebt gehaald zodat het werk kan beginnen!

Om de verhuizing zelf te regelen kun je een busje huren om in een keer vele spullen te vervoeren. Meestal kun je dit busje gewoon met je B-rijbewijs huren, wat dus een groot voordeel is!