Tafels van prehistorische bomen

31-03-2023
Tafels van prehistorische bomen

Het assortiment Signature Kauri van Lime Lace omvat een selectie van tafels gemaakt van kauri-hout van prehistorische bomen. De natuurlijke nerfpatronen van het hout creëren prachtige meubels die een vleugje natuur in elk huis of kantoorruimte brengen.

Tafels van prehistorische bomen

Agathis australis, algemeen bekend onder de Maori-naam 'Kauri', is een naaldboom van oude oorsprong die voorkomt op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Eeuwenlang zijn de unieke eigenschappen van de Kauri-boom gekoesterd en gebruikt door de lokale bevolking voor hun rijke hout. Nu maakt dit opmerkelijke hout een comeback met hedendaagse huiseigenaren die een stukje geschiedenis in hun ruimtes willen opnemen.

Tafels van prehistorische bomen

Tafels van prehistorische bomen

Het hout dat wordt gebruikt om producten te maken, is afkomstig van prehistorische kauri-bomen die tussen 3000 en 50.000 jaar geleden werden begraven en bewaard. Begraven onder veenmoerassen door een onverklaarbare kracht van de natuur aan het einde van de laatste ijstijd, hebben deze bomen de millennia ondergronds overleefd, verzegeld in een chemisch uitgebalanceerde omgeving die het hout in bijna perfecte staat heeft bewaard.

Signature Kauri is een nieuw meubelmerk met duurzaamheid als kern. Opgericht door Daniel Sagar in 2020, is het bedrijf toegewijd aan het produceren van unieke en prachtige meubels gemaakt van oud kauri-hout.