SintLucas studenten presenteren eindwerken van Medite MDF

28-03-2023
Lonneke’s ontwerp ‘Seat to meet’
Lonneke’s ontwerp ‘Seat to meet’

Studenten van creatieve vakschool SintLucas werkten de afgelopen maanden aan projecten voor meer binding in de nieuwe Eindhovense wijk Buurtschap te Veld.

Lonneke’s ontwerp ‘Seat to meet’
Lonneke’s ontwerp ‘Seat to meet’

In opdracht van MEDITE SMARTPLY ontwierpen ze uiteenlopende concepten met duurzaam houtplaatmateriaal, ook wel MDF, van de fabrikant uit Ierland.

SintLucas studenten presenteren eindwerken van Medite MDF

Negen studenten presenteerden hun eindprojecten.

Hier zaten bijzondere creaties bij om het abstracte begrip ‘buurtbinding’ een tastbare vorm te geven. Een student ontwierp een wensboom, maar er zaten ook studenten bij die bijvoorbeeld een puzzel of spel creëerde voor de toekomstige bewoners. De studenten hebben gewerkt met verschillende types MDF-materiaal: MEDITE PREMIER, MEDITE CLEAR en MEDITE MR. De school en het bedrijf zijn in gesprek over een vervolg van het succesvolle project.

SintLucas studenten presenteren eindwerken van Medite MDF

De samenwerking met SintLucas was onderdeel van ‘MEDITE Makes It Real’. Met deze campagne daagt de duurzame fabrikant makers uit om aan de slag te gaan met duurzaam plaatmateriaal MDF. Het bedrijf maakt zich niet alleen hard voor grenzeloze creativiteit, maar ook voor duurzaamheid. Daarom geeft het de nieuwe generatie creatievelingen de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen met duurzame materialen. Het Ierse bedrijf vond die creativiteit bij de Eindhovense studenten.

SintLucas studenten presenteren eindwerken van Medite MDF

De volgende stappen

De samenwerking met SintLucas geeft uiting aan MEDITE SMARTPLY’s ambitie. Het hele creatieve proces en de eindresultaten zijn opgenomen en gedeeld via verschillende kanalen, om zo andere makers te inspireren en uit te dagen.

Zowel MEDITE SMARTPLY als de docent en studenten van SintLucas zijn blij met het uiteindelijke resultaat. Beide partijen sluiten een mogelijke opvolging van de samenwerking volgend jaar dan ook niet uit.

Henny Henderson, salesmanager bij MEDITE SMARTPLY, was aanwezig bij de eindpresentaties. ‘Ik ben onder de indruk van de manier waarop de studenten de opdracht hebben geïnterpreteerd en waarop ze de verschillende MEDITE MDF producten hebben bewerkt. Het materiaal gaf ze veel vrijheid en ik zie zeker potentie om een paar ideeën van de studenten verder uit te werken.’

Lonneke, een van de SintLucas-studenten die aan het project werkte: ‘Ik wist vrijwel direct wat ik wilde maken om de bewoners van Buurtschap te Veld met elkaar te verbinden. Tijdens het proces leerde ik werken met het materiaal, waardoor ik tot een nog tien keer beter eindproduct ben gekomen dan dat ik oorspronkelijk voor ogen had.’