Samenwerking resulteert in nieuwe iconische sauna

Samenwerking resulteert in nieuwe iconische sauna

Met het doel een nieuwe iconische sauna te creëren, heeft KLAFS een partner gekozen, die weet wat designklassiekers in de kern zijn: Studio F. A. Porsche. Het resultaat van het gezamenlijke creatieve proces is een zelfverzekerd designstatement met een vernieuwend design-, licht- en geluidsconcept, dat met veel passie en uiterste zorg tot in het kleinste detail is gepolijst: de sauna S11 – Design by Studio F. A. Porsche.

Samenwerking resulteert in nieuwe iconische sauna

Deze exclusieve sauna biedt een zintuiglijke reis tussen warmte, licht, kleur en geluid en garandeert een magisch wellnessmoment. De saunacabine heeft hoogwaardige buitenwanden in de metallic kleur ‘champagne’ of is als maatwerk in te bouwen. De exclusiviteit van de sauna S11 wordt onderstreept door een gelimiteerde oplage van 999 stuks en een uniek S11-zegel met oplagenummer.

Samenwerking resulteert in nieuwe iconische sauna

Sauna met tijdloos design

De nieuwe sauna S11 is een reflectie van puristische, tijdloze vormen en innovatieve technieken, die volledige ontspanning dienen.

Samenwerking resulteert in nieuwe iconische sauna

Het basisidee is een perfect samenspel van design en functie en het streven om origineel design te harmoniseren met een unieke saunabeleving. Het doel was om een iconisch vormgegeven klassieker te creëren, die mensen nog decennialang zal fascineren met zijn unieke esthetiek. De ontwikkeling van de sauna S11 werd daarom niet alleen gekenmerkt door hoogwaardige materialen en afwerking, maar ook door tijdloos design met stijlbepalende vormen. Op deze manier weerspiegelt S11 de behoeften van de tijd waarin het is gecreëerd.

Lees ook: Uitschuifbare Klafs S1 Sauna voor elke ruimte in huis

Uitnodigende feel-good sfeer

Langs drie zijden lopen zorgvuldig gedimensioneerde, gekantelde, horizontale houten lamellen. Daarachter is een wand van traditioneel Japans Washi-papier. Het doorzichtige Washi-papier, de zwevende ligbanken en de speciaal voor sauna S11 ontwikkelde lichttechniek creëren een organisch, warm gevoel van eindeloze breedte en diepte. Door deze technieken, die voor het eerst in een sauna worden toegepast, te combineren, kunnen volledig nieuwe en fascinerende kleurverlopen worden gecreëerd. Het licht achter de lamellen wordt zo zacht en gelijkmatig gebroken dat het de ruimte een magische gloed geeft.

Voor een harmonieuze, stijlvolle ambiance

De frameloze glazen pui geeft de cabine extra ruimtelijkheid en elegantie. De afgeronde elementen, de vloeiende overgangen tussen de ligbanken en de wanden en de verborgen techniek zorgen voor een puristische esthetiek.

De sauna S11 is verkrijgbaar als vrijstaande variant met een statige, hoogwaardige buitenwand, die in meerdere lagen is geverfd in de metallic kleur ‘champagne’, of als maatwerk inbouwvariant.

De saunabeleving van de S11 wordt compleet gemaakt met bijpassende accessoires. De NOOA opgietset met emmer en pollepel draagt de signatuur van Studio F. A. Porsche - net als de NOOA Design by Studio F. A. Porsche hanglamp, die een uitnodigende lichtsfeer creëert boven de saunakachel.