Samenwerking met Gered Gereedschap

12-01-2023
Samenwerking met Gered Gereedschap

DKG Groep en Jongeneel slaan opnieuw de handen ineen om stichting Gered Gereedschap te ondersteunen bij haar projecten in Afrika. Op 29 november is deze samenwerking ondertekend op het hoofdkantoor van Jongeneel te Utrecht.

Samenwerking met Gered Gereedschap

De stichting zet zich in om startende vaklieden te voorzien van goed gereedschap, wat het ondernemerschap in Afrika stimuleert. Vanaf nu zal DKG Groep en Jongeneel zich inzetten voor het EQUIP Jinja project. Dit houdt in dat verzameld gereedschap via verschillende verhuurwerkplaatsen beschikbaar wordt gemaakt voor ondernemers in de regio Jinja in Oeganda. Op die manier kunnen zij hun onderneming starten.

Samenwerking met Gered Gereedschap

Daarnaast wordt samen met een groot aantal lokale partijen ingezet op het versterken van vakonderwijs en ondernemerschap van vakmensen zoals timmerlieden. Het gebrek aan voldoende geschoolde arbeidskrachten vormt een belemmering voor de economische ontwikkeling van Oeganda. DKG Groep en Jongeneel zamelen oud gereedschap in bij de DKG fabriek in Bergen op zoom en bij alle Jongeneel vestigingen. Dit gereedschap wordt nagekeken op bruikbaarheid en zal waar nodig worden gerepareerd. Vervolgens wordt al het bruikbare gereedschap verscheept naar Afrika. Het transporteren van het gereedschap gaat middels eigen gemaakte transportkisten. DKG Groep en Jongeneel stellen het plaatmateriaal wat hiervoor nodig is beschikbaar.