Samen milieu-impact verminderen

31-01-2023
Samen milieu-impact verminderen

MEDITE SMARTPLY gaat nauwer samenwerken met haar partners én klanten om de impact op het milieu aanzienlijk te verminderen. MEDITE SMARTPLY wil in de toekomst erkend worden als een toonaangevende duurzame producent van MDF- en OSB-platen.

Samen milieu-impact verminderen

De MDF- en OSB-platen van MEDITE SMARTPLY laten nu al zien dat het bedrijf wil bijdragen aan een duurzamere en gezondere leefomgeving. Alle panelen zijn namelijk gemaakt van hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen1. Bovendien slaan de producten gedurende de hele levenscyclus koolstofdioxide op. Zo zijn ze van waarde op plekken waar duurzaam wordt gebouwd.

Om de ecologische voetafdruk verder te verkleinen, is MEDITE SMARTPLY in 2021 volledig overgestapt op groene stroom om zo de CO2-impact te reduceren. Ook is 95 procent van de energie die MEDITE SMARTPLY gebruikt voor eigen werkzaamheden hernieuwbaar.

Om leidend te zijn op het gebied van duurzaamheid, wil MEDITE SMARTPLY klanten en partners ondersteunen om ook de impact op het milieu te verkleinen.

De platen zijn volledig gecertificeerd, UKCA en CE gemarkeerd, legaal afkomstig uit onze bossen en duurzaam.