Rust en ruimtelijkheid

06-10-2022
Rust en ruimtelijkheid

Een opvallende open keuken, ontworpen door Pirkelmann + Schmidt uit München, voor dit spectaculaire huis in Zuid-Italië is verrijkt door het gebruik van HIMACS.

Rust en ruimtelijkheid

In een gewaagde beweging weg van typische basiseenheden met houten of geschilderde fronten, bestaat deze keuken uit HIMACS-fronten, met bijpassend werkblad en geïntegreerde gootsteen, wat een heerlijk gevoel van rust en ruimtelijkheid geeft, verder versterkt door het ontbreken van wandunits, wat betekent dat de ruimte open en uitnodigend is.

Rust en ruimtelijkheid

Direct genesteld in de open ruimte, is de fijn bewerkte keuken, met alle zichtbare oppervlakken gemaakt van HIMACS, een perfect passend juweel dat harmonie uitstraalt in het samenspel met rustieke kalksteen en natuursteenelementen. ‘Het is een keuken die veel te bieden heeft, en toch is het indrukwekkend minimalistisch en nog steeds van hoge kwaliteit in zijn ontwerp,’ legt Sebastian Schmidt, timmerman, houttechnicus en planner die verantwoordelijk is voor het project, uit.

Rust en ruimtelijkheid

Om de gewenste levensstijl te communiceren en daarom het ontwerp te verbinden met de bruikbaarheid van het dagelijkse keukengebruik, beschouwen de in München gevestigde experts de materiaalkeuze als een topprioriteit voor elke keuken. In dit geval werden alle zichtbare oppervlakken vervaardigd uit het massieve oppervlak HIMACS in heldere, matte Alpine White-kleur.