Roca Group neemt Alape GmbH over

Roca Group neemt Alape GmbH over

De Spaanse Roca Group breidt uit in Duitsland en neemt het Duitse bedrijf Alape GmbH over. Alape blijft een onafhankelijk merk met een eigen strategie.

Roca Group neemt Alape GmbH over

Door de overname wordt het bedrijf gered van de voorlopige insolventieprocedure en worden meer dan 90 banen veiliggesteld. De fabriek in Hahndorf bij Goslar in Noord-Duitsland blijft behouden en zal blijven dienen als het productie- en innovatiecentrum voor het 125 jaar oude traditionele merk van geëmailleerde stalen wastafels volgens een unieke combinatie van vakmanschap en hightechprocessen.

De overname is primair gericht op het opleveren van voordelen in de omzet en de marktpositie van beide bedrijven. Alape wordt onderdeel van een sterke wereldspeler. Dit zal een betere toegang mogelijk maken tot de internationale projectbusiness, evenals tot Roca's distributienetwerk in 170 landen en tot materialen en technologieën.

Roca profiteert van de expertise van Alape

De Roca Group profiteert van de expertise van Alape op het gebied van geëmailleerd staal en breidt haar multi-merkenportfolio uit met een premiummerk met speciale materiaalcompetentie die slechts zeer weinig fabrikanten beheersen.

De belangrijkste markten van Alape bevinden zich in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de Benelux, waar geëmailleerd staal een populair materiaal is voor douches, badkuipen en wastafels.