Pyroguard Protect beschermt passagiers Schiphol

Producten 16-07
   Foto: David Rozemeyer
  Foto: David Rozemeyer

Tijdens de uitbreiding en upgrade van treinstation Schiphol Airport is gekozen voor Pyroguard’s geharde brandwerende glas om de veiligheid van passagiers te combineren met het creëren van een lichtere, open ruimte.

   Foto: David Rozemeyer
  Foto: David Rozemeyer

Het treinstation Schiphol Airport is het op vier na grootste station van het Nederlandse treinnetwerk. Naar verwachting zal het dagelijkse aantal reizigers in de komende tien jaar stijgen van 109.000 naar 130.000. Om deze toegenomen vraag te kunnen verwerken, wordt er met het ‘Multimodal Hub Schiphol'-miljoenenproject gewerkt aan de herinrichting van het station en de faciliteiten voor openbaar vervoer.

   Foto: David Rozemeyer
  Foto: David Rozemeyer

De stationsupgrade, ontworpen om de capaciteit te vergroten, de passagiersstroom te verbeteren en meer ruimte te creëren, zowel op de perrons als op het Plaza boven het station, omvat onder andere de renovatie van de (dienst)liften en trappen, waarbij het aantal roltrappen verdubbeld wordt.

   Foto: David Rozemeyer
  Foto: David Rozemeyer

Treinreizigers veilig door Pyroguard Protect

Als onderdeel hiervan en in opdracht van BAM Infra Nederland (Civiele Werken), in samenwerking met Arcadis (van ProRail), werd Glasdesign gecontracteerd om Schiphol Plaza te voorzien van een nieuwe glazen ingang naar het ondergrondse station. Dankzij de glazen scheidingswanden ontstaat er niet alleen een lichtere, open en meer eigentijdse ruimte bij het betreden van de stationsplatformen, maar dankzij het Pyroguard Protect brandwerend glas wordt ook de veiligheid en bescherming van treinreizigers in de toekomst gegarandeerd.