PLUS X Award voor kranen van Schell

19-06-2023
PLUS X Award voor kranen van Schell

Schell heeft de PLUS X Award ontvangen voor de wastafel- en douchekranen uit de MODUS-serie. De award is een van de belangrijkste innovatieprijzen voor technologie, sport en lifestyle.

PLUS X Award voor kranen van Schell

De internationale en onafhankelijke vakjury wees de MODUS-kranen zelfs als eerste aan in vier van de zeven categorieën: kwaliteit, design, gebruiksgemak en functionaliteit. De twee bekroonde MODUS-kranen hebben een modern ontwerp, zijn gemakkelijk te bedienen en bieden een uitstekende bescherming tegen verbranding, zodat kwetsbare mensen zonder risico comfortabel kunnen douchen en hun handen kunnen wassen. De kranen zijn daarom bijzonder geschikt voor gebruik in barrièrevrije, sanitaire ruimtes in bijvoorbeeld ziekenhuizen, zorginstellingen en scholen.

PLUS X Award voor kranen van Schell

De innovatieve ThermoProtect-technologie met een thermostatische cartouche zorgt voor optimale bescherming tegen verbranding. Ook als de koudwatertoevoer uitvalt of als er drukschommelingen in het waterleidingsysteem optreden wordt het water niet warmer dan 43°C.

PLUS X Award voor kranen van Schell

MODUS-kranen van Schell zijn waterbesparend

De MODUS-kranen zijn waterbesparend. Bij de MODUS EH-T wastafelkraan kan het waterverbruik individueel ingesteld en mechanisch begrensd worden. Ook het verbruik van de douchekraan kan eenvoudig verlaagd worden, zodat de kraan voldoet aan de eisen voor een BREEAM- of LEED-certificering.