Oude middelbare school als informatiecampus

Oude middelbare school als informatiecampus

Design & Meer bouwde samen met VRP Architecten een oude middelbare school om tot een werkplaats en campus gewijd aan informatie- en communicatietechnologie.

Oude middelbare school als informatiecampus

De droom van zakenman Barry Verdel was om zijn technologiebedrijf Verdel Digitaal Partner naar een hoger niveau te tillen. Met als doel een inspirerende ruimte te bouwen voor zowel het bedrijf als de medewerkers. Het project was dus gericht op het opnemen van hoogwaardige materialen, zoals HIMACS, en op de renovatie van een gebouw dat zowel voor de kantoren van het bedrijf als voor een beperkt aantal woningen zou worden gebruikt.

Oude middelbare school als informatiecampus

Bedrijf als school

Juist de karakteristieke indeling met klaslokalen, een gymzaal, aula, etcetera trokken de eigenaar over de streep. “We wilden dat ons bedrijf ook een school zou zijn. Aan het eind van de dag werk je in een klaslokaal en in de gangen spreek je af met andere collega's om te kletsen of te bellen,” benadrukt Verdel.

In de entree van het gebouw, tevens bedoeld als koffie- en ontmoetingsruimte, staat een grote balie van HIMACS solid surface materiaal. Ontworpen in de Urban Concrete tint van HIMACS, de keuze voor deze grijsachtige kleur probeerde de tinten van het oorspronkelijke gebouw te behouden en tegelijkertijd de perfecte match te creëren voor het bedrijfsgroen van het bedrijf.