Onzichtbare magneten voor stijlvolle interieurs

22-09-2023
Onzichtbare magneten voor stijlvolle interieurs

In de interieurbouw en binnenhuisarchitectuur worden dagelijks stijlvolle ruimtes en meubels gerealiseerd. Denk eens aan een stijlvol ontworpen ruimte. De natuurlijke kleuren en het minimalistische design zorgen ervoor dat de ruimte een enorme rustgevende werking heeft. Dubbele design binnendeuren scheiden de lichte woonkamer van de onlangs gerenoveerde keuken. Over elk detail is nagedacht.

Onzichtbare magneten voor stijlvolle interieurs

En dit is precies een ruimte waar de Precision onzichtbare magneten dé oplossing zouden kunnen zijn om de dubbele design binnendeuren of de keukenkastdeurtjes te sluiten. 

‘Deze onzichtbare magneetsluiting was de finishing touch in mijn interieurontwerp. Het is super stijlvol en gemakkelijk te monteren, echt ideaal,’ aldus een tevreden verwerker. 

Onzichtbare magneetsluitingen

Precision onzichtbare magneetsluitingen zijn kleine maar zeer krachtige magneten die deuren geruisloos sluiten. Omdat de uitsparing met een speedboor zo gemaakt is, is montage zeer eenvoudig. Door de magneten te bevestigen in de zij- of bovenkant van het kozijn en de deur bieden ze een (nagenoeg) onzichtbare oplossing voor het sluiten van binnendeuren. In dit geval kunnen ze zelfs het loop- of tonrolslot vervangen. Maar ook meubel, vitrine- en keukenkastdeurtjes behouden hun stijlvolle design dankzij de Precision magneten. Omdat ze overschilderbaar zijn in de kleur van de deur of het meubel vallen ze namelijk niet op. Hoe mooi is dat in combinatie met een subtiel maar stijlvol handvat? 

Lees ook: Aandacht voor vakmanschap tijdens InCoDa 2023

Drie formaten

Deze magneetsluitingen zijn bij distributeur Dulimex BV verkrijgbaar in drie formaten. De kleinste variant is zeer geschikt voor meubel- of keukenkastdeurtjes. Voor normale enkele, dubbele of schuifdeuren is het middenformaat ontwikkeld. Is er sprake van zware (schuif)deuren, dan is de langwerpige variant gebruikelijk. De trekkracht van de magneten kan bovendien opgehoogd worden met behulp van de ophoogplaatjes. 

Productmanager Jeffrey vertelt: ‘Toen ik deze onzichtbare magneetsluitingen tegenkwam zag ik er meteen de meerwaarde van in. Ze kunnen namelijk overal worden toegepast waar normaal een tonrol, kogel- of magneetsnapper wordt gebruikt en dat maakt ze zowel geschikt voor de interieur- als woningbouw. In de renovatiesector worden ze zelfs gebruikt om klapperende deuren tegen te gaan. Tot slot is de kwaliteit hoog. Want omdat ze elkaar niet aanraken na montage blijft de magneetkracht constant. En daarom bieden we op het magnetisme zelfs levenslange garantie.’


Distributeur Dulimex BV

De Precision onzichtbare magneetsluitingen vinden hun oorsprong in Nieuw-Zeeland en worden gedistribueerd door Dulimex BV. Dit bedrijf, gevestigd in Vaassen, is gespecialiseerd in ijzerwaren en hang- en sluitwerk en heeft bovendien een breed assortiment meubelbeslag. Hun slogan is ‘Making Strong Connections’, refererend aan zowel hun ijzersterke producten als de relaties die ze aangaan met klanten en leveranciers. ‘Omdat we de markt nauwlettend in de gaten houden weten we waar onze klanten behoefte aan hebben en dat proberen we natuurlijk zo goed mogelijk in te vullen,’ vertelt Jeffrey. ‘En dankzij het distributeurschap met Precision Lock Services is dat voor de interieurbouw goed gelukt.’