Ontwerpen voor de gezondheidszorg

12-10-2022
Ontwerpen voor de gezondheidszorg

In samenwerking met Marion Lamarque, kleurenspecialist en oprichter van COLOR THE LIFE, introduceert Tarkett de 'Gezondheidszorg Design Gids'. Deze design gids bevat nuttige adviezen voor het interieurontwerp van ziekenhuizen. Met als doel een aangename zorgomgeving te creëren om te herstellen en in te kunnen werken.

Ontwerpen voor de gezondheidszorg

De designgids is onder andere gebaseerd op de resultaten van de onderzoekspaper 'Het ziekenhuis van de toekomst: uitdagingen en belangen'. In 2021 is er vanuit Tarkett een onderzoek gestart naar de menselijke, logistieke en technische uitdagingen waarmee ziekenhuizen vandaag de dag worden geconfronteerd. De globale conclusie? Toekomstbestendige ziekenhuizen dienen zowel efficiënter als milieubewuster te worden ingericht en de mens moet centraal worden geplaatst binnen het design.

Ontwerpen voor de gezondheidszorg

Met de nieuwe Gezondheidszorg Design Gids maakt Tarkett ontwerp- en kleurkeuzes eenvoudiger voor zorgingenieurs, technisch managers en architecten. Tarkett biedt deze doelgroepen inspiratie door kleurenpaletten en succesrecepten te delen. De designgids vertaalt de inzichten van het onderzoek naar duurzame vloer- en wandoplossingen voor specifieke ruimtes. De gids biedt inspiratie bij de uitvoering van interieurprojecten.

De 'Gezondheidszorg Design Gids' kunt u hier downloaden en de onderzoekspaper 'Het ziekenhuis van de toekomst: uitdagingen en belangen' hier.