Nieuwe stap in internationale groeiambities

30-01-2023
Labo Vinitex
Labo Vinitex

Ondanks de economische crisis komt de Belgische bouwgroep Group Jansen met een positieve boodschap naar buiten: het bedrijf neemt de Nederlandse laboratoriuminrichter Vinitex over. Hiermee zet het bedrijf een nieuwe stap in haar internationale groeiambities.

Labo Vinitex
Labo Vinitex

Jansen ziet in Vinitex een complementaire partner. Deze specialist in ontwerp, productie en plaatsing van laboratoriummeubilair is de ideale aanvulling voor Jansen Cleanrooms, een nichebedrijf van Group Jansen.

Group Jansen Cleanrooms & Labs
Group Jansen Cleanrooms & Labs

CEO Nadia Jansen: ‘Met vestigingen in Nederland en Duitsland is Vinitex een gevestigde waarde in het marksegment van laboratoriuminrichting. In het verleden werkten we al binnen verschillende projecten goed samen. Door middel van deze overname breiden we onze portfolio van projecten en producten verder uit. Zowel Jansen Cleanrooms als Vinitex willen met deze nieuwe samenwerking hun unieke marktpositie verstevigen en uitbreiden.’

De voormalige eigenaren van Vinitex, Mark en Nicole Raaijmakers, blijven ‘aan boord’ in hun respectievelijk rol als Technisch en Commercieel directeur. Eric Vanhees, momenteel COO van Jansen Cleanrooms, wordt verantwoordelijk voor de operationele activiteiten en het team van Vinitex.