Nieuwe collectie Atelier Tapis Rouge

Vloeren & Wanden 22-07
Nieuwe collectie Atelier Tapis Rouge

De tapijten van de Ambiance-collectie van Atelier Tapis Rouge, een van de meest uitgebreide collecties in de nieuwe catalogus, herinneren aan een carnet de voyage door fijne garens en verfijnd vakmanschap: tonen van een breed scala aan texturen, kleuren en plaatsen.

Nieuwe collectie Atelier Tapis Rouge

Het is een eerbetoon aan de tijd van de observatie - langzaam en nauwgezet - in schril contrast met de snelheid van het hedendaagse, evenals een memoires met als onderwerp de perceptie van zoveel plaatsen gefilterd door de ogen van de bezoeker.

Nieuwe collectie Atelier Tapis Rouge

De collectie is het resultaat van een lang proces van grondige studie en onderzoek en verbetert de ontwerpvaardigheden van Atelier Tapis Rouge bij het maken van tapijten die hun stempel kunnen drukken. Delicate nuances mengen harmonieus een kleurenpalet variërend van geel tot grijs in een verwevenheid van verfijnde en elegante texturen.

Nieuwe collectie Atelier Tapis Rouge

De creatieve kracht van een tekening wordt overgebracht in de persoonlijkheid van een designobject dat is ontworpen om lang mee te gaan, waarvan de lijnen, textieloppervlakken en kleuren zich kunnen aanpassen aan zelfs zeer verschillende stijlen.

Kleur sterk punt Ambiance-collectie

De Ambiance-collectie maakt van kleur een van zijn belangrijkste sterke punten door de tinten te definiëren op basis van de lichtstralen die gedurende de dag worden geregistreerd: een contrast tussen pastelkleuren voor overdag, waar het licht intenser en verzadigder is, en donkerdere penseelstreken voor de schemering, waar de zonnestralen geleidelijk machtelozer worden en de scène overlaten aan de schemering en de maan.

In overeenstemming met de Nepalese traditie worden de tapijten gemaakt met behulp van de handknooptechniek met hoogwaardige, volledig natuurlijke zijde en Nieuw-Zeelands wolgaren.

De compositie van grafische lijnen en geometrische patronen speelt op verschillende niveaus om een dynamisch tintje aan het ontwerp toe te voegen.