Nauwkeurig en efficiënt produceren met FixChip®

Producten 18-09
Nauwkeurig en efficiënt produceren met FixChip®

Op het eerste gezicht lijkt de FixChip een eenvoudige houten verbinder voor het samenstellen van meubelonderdelen. Maar de FixChip biedt veel meer: het is een innovatieve methode die de precisie en efficiëntie van het productieproces aanzienlijk verbetert. ‘Combineer je de FixChip met een nestingmachine en CAD/CAM-software, dan verbeter je het totale proces van productie tot montage,’ aldus Jack Helgers van FixChip. Dit maakt het een ideale oplossing voor interieurbouwers.

Nauwkeurig en efficiënt produceren met FixChip®

De FixChip vorm is ontstaan door te kijken naar de werkwijze van CNC-nestingmachines. Alle onderdelen worden in één enkele productierun op de CNC-machine vervaardigd, inclusief de kopse bewerkingen. Na het afwerken van de panelen worden deze geassembleerd met de FixChip, waarbij gebruik wordt gemaakt van lijm en/of schroeven. De uiteindelijke montage vindt vervolgens plaats op locatie. Doordat de nestingmachine alle bewerkingen met de hoofdspindel uitvoert, kan het proces volledig geautomatiseerd en met 100% nauwkeurigheid worden uitgevoerd ongeacht eventuele afwijkingen in de apparatuur. Bovendien is de FixChip compatibel met alle machines en software, waardoor de methode breed inzetbaar is.

Een ander belangrijk voordeel is de duurzaamheid. De verbinder is vervaardigd uit High-Density Fibreboard (HDF), afkomstig uit verantwoord beheerde bossen, en is STIP-gecertificeerd. De volledige productie vindt plaats in Nederland en is energieneutraal, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijk productieproces. De FixChip wordt bovendien geleverd in stevige, herbruikbare buckets, wat ook bijdraagt aan de duurzaamheid.

Marktvisie

De huidige markt stelt steeds hogere eisen aan de kwaliteit en luxe van interieur en keukens, onder invloed van woonprogramma’s en social media. Consumenten verwachten maatwerk van hoge kwaliteit, maar wel tegen concurrerende prijzen. ‘Interieur- en keukenbouwers willen natuurlijk voldoen aan deze marktvraag en zijn op zoek naar totaaloplossingen om maatwerk te produceren tegen lagere kosten,’ zegt Helgers. De CNC-nestingtechnologie wint dan ook aan populariteit, wat heeft geleid tot een groeiende vraag naar FixChip, zelfs zonder actieve marketing.

FixChip is klaar om mee te groeien met de stijgende vraag naar maatwerkproducten tegen betaalbare prijzen. Niet alleen grote bedrijven, maar ook kleine vakmensen profiteren van deze innovatie. De verwachting is dat "Fixchippen" binnen enkele jaren een begrip zal zijn in de branche. Meer informatie en een demonstratievideo zijn te vinden op fixchip.com

Jack Helgers
Jack Helgers

‘Combineer je de FixChip met een nestingmachine en CAD/CAM-software, dan verbeter je het totale proces van productie tot montage,’ aldus Jack Helgers

Vijf redenen om voor de FixChip-methode te kiezen

1.         Alle bewerkingen in één productiegang
2.         100% nauwkeurig
3.         Minder manuren
4.         Lagere investering machine-uitrusting
5.         Volledig duurzaam


Tekst: Reinold Vugs