Langdurige samenwerking beëindigd

28-09-2022
Langdurige samenwerking beëindigd

Villeroy & Boch AG en Dornbracht AG & Co. KG zullen hun langdurige samenwerking in het segment badkamerkranen en -accessoires eind 2023 beëindigen.

Langdurige samenwerking beëindigd

Dit betekent dat de productie en distributie van Villeroy & Boch badkamerkranen en -accessoires door Dornbracht, die onder de bestaande licentieovereenkomst valt, volgend jaar afloopt. Service en reserveonderdelen voor de producten zullen beschikbaar blijven. Met dit wederzijdse besluit geven de ondernemingen hun respectievelijk gewijzigde strategische afstemming weer.

Villeroy & Boch en Dornbracht kunnen terugkijken op een succesvolle samenwerking gedurende 20 jaar. Tegelijkertijd is het einde van deze samenwerking voor Villeroy & Boch het startpunt om het eigen assortiment kranen, waarmee het jaren geleden is begonnen op niet-Europese markten zoals China en in de Golfregio, in andere markten te introduceren.

Bij Dornbracht leidt de in 2020 onder nieuw management ingezette bedrijfstransformatie tot een meer consequente oriëntatie op de kerncompetenties van het merk en tot uitbreiding van het portfolio en de service.

Villeroy & Boch komt met een eigen kranen assortiment.