Kantoor of clubhuis

04-10-2022
Kantoor of clubhuis

Het ‘CfPB Jaarcongres - Vinden van verbinding in de hybride wereld’ vindt plaats op 13 oktober in de Loods in Rijswijk.

Kantoor of clubhuis

Wordt het tijd om vierkante kantoormeters af te stoten nu we veel thuis werken? Kan het kantoor verbouwd worden tot clubhuis voor ontmoetingen, zonder bureaus? Is hybride werken ‘here to stay’ of is het een tijdelijke hype en zitten we over een paar jaar weer samen in (dan veel te krappe) kantoren?

Het Center for People and Buildings (CfPB) houdt zich al 21 jaar bezig met vraagstukken rondom mens, werk en werkomgeving. Anno 2022 ligt veel focus op de snel veranderende hybride wereld waarmee we zo nadrukkelijk te maken hebben.

Tijdens een workshop gaan deelnemers aan de slag met de vraag of je hybride kunt werken in bestaande kantoren. Kan de inrichting blijven zoals die is of zijn aanpassingen vereist? Toch die vierkante meters afstoten of is dat juist onverstandig?

En er zijn twee kennissessies waaruit gekozen kan worden. De ene gaat in op de vraag of het kantoor noodzakelijk is voor ‘samenwerken’.

De andere kennissessie gaat over ‘wat je leert van pilots over hybride werken’. Hierin krijgen deelnemers inzicht in een evaluatie-instrument dat door het CfPB is ontwikkeld om structuren en betrouwbare uitkomsten van pilots en living labs te waarborgen.