Houten vloeren zijn uiterst duurzaam

28-06-2023
Houten vloeren zijn uiterst duurzaam

Houten vloeren zijn gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Eén van de grote voordelen van hout als bouwmateriaal is dat hout CO₂-neutraal is. Tijdens de groei hebben bomen al een enorme hoeveelheid CO₂ omgezet in zuurstof, immers slaan bomen CO₂ op.

Houten vloeren zijn uiterst duurzaam

Zolang het hout niet verbrand wordt blijft dit CO₂ opgeslagen in het hout. Hierdoor dragen houten vloeren bij aan het verkleinen van onze ecologische footprint.

In de bouwwereld is men voortdurend op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen. Het verminderen van de CO₂-uitstoot en het verkleinen van de footprint zijn belangrijke steekwoorden in deze branche.

Houten vloeren zijn meer dan duurzaam

Maar houten vloeren hebben meer te bieden dan alleen duurzaamheid. Ze zijn ook zeer geschikt voor vloerverwarming, omdat ze een bufferende werking hebben. De warmte wordt als het ware opgeslagen in de houten vloer en deze wordt gefaseerd afgegeven. Hierdoor krijgt de warmtepomp minder piekbelasting. Als er zonnepanelen zijn kan de bewoner er zelfs voor kiezen om alleen de warmtepomp te laten draaien als de zon schijnt. De vloer blijft vervolgens de hele avond aangenaam warm. Dit resulteert in een lager energieverbruik.

Bij duurzaamheid horen pure en natuurlijke materialen die zich al generaties hebben bewezen. Onderhoudsarme gelakte houten vloeren zijn daarom een uitstekende keuze.