Hightech muren in het museum

16-01-2023
Hightech muren in het museum

Hightech is een punt van trots in het Deutsches Museum in München - en dat is vooral duidelijk in de nieuw ontworpen chemietentoonstelling, met bijzonder indrukwekkende HIMACS Solid Surface-materiaalwanden die glanzen in stralend Alpine White.

Hightech muren in het museum

De nieuwe permanente tentoonstelling werd gepland door het eigen architectenbureau Ambos & Weidenhammer uit München. Het basisconcept van het ontwerp is om de enorme wereld van chemie netjes te verdelen in individuele stations gescheiden door cilindrische muren.

Hightech muren in het museum

De afzonderlijke stations en hun cilindrische wanden gemaakt van HIMACS Solid Surface-materiaal trekken bezoekers zowel esthetisch als met hun interessante onderwerpen. Fascinerende vormen die in de dubbelwandige structuren worden geleid, nodigen bezoekers uit om zich onder te dompelen in de moleculaire wereld van elk station. Het vermogen om door te kijken naar de andere kant wekt nieuwsgierigheid en trekt voorbijgangers naar binnen om te verkennen.

Hightech muren in het museum

De ontwerpen op de massieve materiaalwanden zijn afgestemd op het respectieve thema van elk station: voor ontspanning en sport, bijvoorbeeld, zijn de muren voorzien van een abstract microscopisch beeld van plastic vezels, terwijl voor cosmetica ronde, bubbelachtige vormen de muren bedekken, die doen denken aan een schuimbad.