Hettich publiceert nieuw duurzaamheidsrapport 2023

Hettich publiceert nieuw duurzaamheidsrapport 2023

Met zijn vierde vrijwillige duurzaamheidsrapport geeft de Hettich Group inzicht in zijn duurzaamheidsstrategie, de uitgevoerde en geplande maatregelen en de successen en uitdagingen onderweg.

Hettich publiceert nieuw duurzaamheidsrapport 2023

"We nemen onze verantwoordelijkheid voor de wereld waarin we leven om de hulpbronnen van de aarde zo goed mogelijk te behouden voor toekomstige generaties", zegt Jana Schönfeld, directeur van de Hettich Group. Sinds vele jaren beschouwt de Hettich Group de voortdurende verbetering van grondstoffenefficiëntie, de vermindering van het energieverbruik en het vermijden van milieuvervuiling als een verplicht onderdeel van zijn bedrijfscultuur.

Hettich-directeur Jana Schönfeld
Hettich-directeur Jana Schönfeld

Duurzaamheidsprincipes aangepast aan bedrijfsstrategie

Eind 2022 heeft de Hettich Group zijn duurzaamheidsprincipes aangepast aan zijn bedrijfsstrategie en het doel van klimaatneutraliteit toegevoegd voor de directe en indirecte uitstoot van broeikasgassen (Scope 1 en 2 volgens het 'Greenhouse Gas Protocol') op de locaties van het bedrijf.

Ute Schulz, Team Corporate Responsibility
Ute Schulz, Team Corporate Responsibility

"Daarbij geven we voorrang aan vermijding en reductie en overwegen we compensatie van klimaatschadelijke broeikasgasemissies alleen als laatste redmiddel", benadrukt Ute Schulz, Team Corporate Responsibility.

"Bij Hettich leven we in een participatiecultuur waarin we allemaal onze sterke punten, passies en ideeën op de best mogelijke manier kunnen inbrengen. Dit geldt natuurlijk ook voor onze duurzaamheidsinitiatieven," aldus Schönfeld.

Het gedetailleerde Hettich-duurzaamheidsrapport 2023 kan in het Duits en Engels hier worden gedownload.