Het eerste ‘neuro-kantoor’ werkt

Het eerste ‘neuro-kantoor’ werkt

's Werelds allereerste kantoor gebaseerd op neurowetenschap, het Nederlandse kantoor van recruitmentorganisatie Robert Walters, is geopend. Het resultaat? Toegenomen verbinding en enthousiasme onder de medewerkers. Jose Bokhorst, Managing Director Netherlands Robert Walters, geeft aan nu al de effecten van het nieuwe kantoor te ervaren: 'Ik hoor mensen zeggen dat ze nu in één week met meer collega's praten dan ze voorheen in het hele jaar deden.'

Het eerste ‘neuro-kantoor’ werkt

Het proces om tot de ideale kantoorinrichting te komen bestond uit drie stappen. Allereerst zijn profileringsgesprekken gevoerd met achttien personen. Tijdens deze interviews werd onderzocht hoe mensen reageren op verschillende omstandigheden en welke associaties ze daarbij maken.

Het eerste ‘neuro-kantoor’ werkt

 Hierbij is door middel van een MRI-scan gemeten welke hersendelen geactiveerd worden en welke emoties worden opgeroepen. Hieruit volgde een wetenschappelijk rapport dat is gebruikt als basis van de kantoorinrichting.

Het eerste ‘neuro-kantoor’ werkt

Neuro-kantoor biedt verschillende stimuli

'Uit de profileringsgesprekken en fMRI-scans (functionele MRI-scan) bleek dat onze mensen gesprekken met kandidaten liever voeren in open ruimtes. Daar is het ontwerp op aangepast. In de praktijk blijkt dat dit inderdaad als prettiger wordt ervaren, zowel door onze consultants als door de geïnterviewde kandidaten.'

Verspreid over het kantoor bieden verschillende ruimtes stimuli, waaronder geurtechnologie, kleurgebruik, en routing, die medewerkers onbewust sturen in het gebruik van de ruimte zoals bedoeld.