Heco-Topix-Plus Therm voor montage op daken

21-06-2023
Heco-Topix-Plus Therm voor montage op daken

Door de hoge energieprijzen, het streven naar energiebesparing en het belang van energielabels willen eigenaren en huurders hun woningen zo goed mogelijk isoleren. Dat geldt niet alleen voor de nieuwbouw, maar zeker ook voor bestaande woningen. Heco-Schrauben, leverancier van bevestigingsoplossingen, ondersteunt bouwprofessionals met een aantal speciale schroeven voor de bevestiging van isolatiematerieel en zonnepanelen op daken. Met behulp van de gratis online Heco-calculatiesoftware krijgen bouwbedrijven advies over de meest efficiënte bevestigingsoplossingen voor isolatiemateriaal.

Heco-Topix-Plus Therm voor montage op daken

Het isoleren van daken levert jaarlijks een aanzienlijke besparing in de energiekosten op en verhoogt de waarde van een woning. Om een goede isolatie te realiseren wordt isolatiemateriaal steeds dikker. Isolatiemateriaal van dertig centimeter dik is tegenwoordig geen uitzondering meer. De dikte van het materiaal heeft natuurlijk invloed op de verwerking daarvan en het gebruik van bevestigingsmiddelen.

Heco-Topix-Plus Therm voor montage op daken

Heco-Topix-plus Therm

Heco-Schrauben heeft een speciale schroef voor het aanbrengen van zowel zachte als harde isolatiematerialen ontwikkeld: de Heco-Topix-plus Therm. Voor zacht isolatiemateriaal zijn de modellen met een schroefdraad onder de kop ideaal, omdat zij de druk- en trekkrachten beter opvangen. Om ook zeer dik isolatiemateriaal te verwerken is de Topix-plus Therm leverbaar met lengtes tot 60 centimeter. Voor de bevestiging van hardere isolatiematerialen zijn deeldraadschroeven met een verzonken kop geschikter. Bij een hoge belasting kan eventueel ook een tellerkopschroef gebruikt worden.
Voor de montage van zonnepanelen op daken heeft de fabrikant de speciale Heco-Topix-plus T Solar ontwikkeld. Met deze schroef kunnen de haken voor de bevestiging van zonnepanelen eenvoudig op geïsoleerde daken gemonteerd worden. Alle Heco-schroeven hebben een ETA-toelating voor de specifieke toepassing.

Heco-calculatiesoftware

Voor de montage van isolatiematerieel op daken zijn er meerdere oplossingen mogelijk. De keuze daarvan is onder meer afhankelijk van factoren als de helling van het dak, de lasten en het soort isolatiemateriaal. Met de calculatiesoftware Heco-HCS 4.0 kunnen vier verschillende varianten van de schuiflasten berekend worden. De meest gangbare isolatiematerialen kunnen in de software geselecteerd worden. De gebruiker hoeft alleen maar de productnaam in te voeren, waarna de juiste waarden automatisch verschijnen. De software maakt berekeningen conform DIN EN 1992-4:2019-04 en laat zien met welke bevestigingsoplossing de minste schroeven nodig zijn, zodat bij de montage tijd en geld bespaard wordt.
Heco-HCS 4.0 is speciaal voor de vakman ontwikkeld een heel gemakkelijk te bedienen. De software is ook in het Nederlands beschikbaar en kan gratis gedownload worden via https://www.heco-schrauben.nl/service/heco-calculatie-software/?L=962.

Planners en bouwprofessionals kunnen via de site ook een calculatieformulier voor het aanbrengen van isolatiemateriaal downloaden en de benodigde informatie invullen, waarna Heco de calculatie uitvoert en terugstuurt.