Grohe introduceert SilkMove ES

Algemeen 13-05
Grohe introduceert SilkMove ES

Van 27 april tot en met zondag 12 mei vindt de landelijke Week van Ons Water plaats, waarin aandacht wordt gevraagd voor waterschaarste en hoe we daarmee om kunnen gaan. In tijden van wereldwijde problemen zoals de energiecrisis en waterschaarste levert een milieubewuste levensstijl namelijk een belangrijke bijdrage aan de bescherming van ons klimaat. Zelfs kleine aanpassingen bij dagelijkse gewoontes kunnen een groot verschil maken – zoals het gebruik van innovatieve eenhendelkranen die helpen het verbruik van warm water en daarmee energie te verminderen. Uit een onderzoek van Grohe en smartcon GmbH blijkt echter dat veel consumenten zich nog niet bewust zijn van de voordelen van dergelijke oplossingen.

Grohe introduceert SilkMove ES

63 procent van de respondenten weet dat als de hendel van een eenhendelkraan in de middelste stand staat, warm en koud water wordt gemengd en er dus energie wordt verbruikt. Maar het onderzoek wijst op een aanzienlijke kenniskloof met betrekking tot energiezuinige kranen: slechts een derde van de ondervraagden is bekend met kranen die, met de hendel in het midden, energie besparen door alleen koud water te laten stromen. Dit is waar de SilkMove ES-technologie van Grohe om de hoek komt kijken.                                                                        

Grohe introduceert SilkMove ES

In tegenstelling tot conventionele mengkranen laat deze technologie alleen koud water stromen als de hendel in de middelste stand staat. Gebruikers kunnen de hendel in deze stand laten staan zonder zich zorgen te maken over onnodig warm waterverbruik. Want laten we eerlijk zijn, hebben we echt warm water nodig voor alledaagse rituelen zoals handen wassen en tanden poetsen?                                          

De heet water toevoer wordt alleen geactiveerd als de hendel bewust naar links wordt gedraaid. (Wastafel)kranen met SilkMove ES maken bovendien gebruik van de waterbesparende EcoJoy-technologie, met een geïntegreerde begrenzer die het waterverbruik tot 50 procent verlaagt. Hiermee bespaar je zowel energie als water.

Besparingspotentieel SilkMove ES in cijfers

In combinatie met de waterbesparende functie biedt de koude start technologie een aanzienlijk besparingspotentieel. In een huishouden van vier personen leidt een conventionele wastafelkraan met een debiet van 8 liter per minuut tot kosten van €489 per jaar. Daarentegen zorgt een water- en energiebesparende kraan met een debiet van 5 liter voor een kostenbesparing van €207. Deze indrukwekkende cijfers laten zien hoe een verlaagd debiet niet alleen water bespaart, maar ook energie en kosten.

Een duurzame upgrade voor de badkamer

De SilkMove ES-technologie van Grohe wordt toegepast in verschillende kraanlijnen, zoals de klassieke Grohe Eurosmart, die wereldwijd erg populair is voor wastafels in de badkamer. De nieuwe versie van de EuroEco-serie combineert ook een minimalistisch eigentijds design met milieubewuste functies. Het is de eerste kraan die koude starttechnologie aanbiedt in een variant met hendel aan de zijkant, waardoor er nog meer mogelijkheden voor verschillende designs ontstaan.