GND breidt de GND-deurscanner uit

GND breidt de GND-deurscanner uit

GND-garantiedeuren, breidt het GND-zekerheidslabel uit met extra informatiebuttons. Het vernieuwde label vormt aldus GND een belangrijke stap richting de borging van kwaliteit en circulariteit.

GND breidt de GND-deurscanner uit

Het label sluit goed aan op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), die per 1 januari 2024 van kracht wordt. Met het scannen van het GND-zekerheidslabel met de QR-code op de deur biedt GND extra productinformatie. Deze informatie vind je onder verschillende nieuwe buttons en geven toegang tot een aantal standaard pdf’s. Ook wordt er direct toegang geboden naar de website van de fabrikant van de betreffende deur. Hier is extra informatie op te vragen over de prestaties die gebruikt kunnen worden bij de dossiervorming.

Al bijna 30.000 scans

In 2016 introduceerde GND het zekerheidslabel. Door de QR-code, bevestigd aan de scharnierzijde van de deur, te scannen kunnen alle prestaties ven de deur eenvoudig worden afgelezen op het scherm van een smartphone. Dit jaar zijn al bijna 30.000 QR-codescans uitgevoerd. Uit marktonderzoek blijkt dat 60 procent van de respondenten het label al eens heeft gebruikt om de prestaties van een deur te controleren. Meer dan 90 procent van hen geeft aan dat het label toegevoegde waarde heeft.