Gezondheid beschermen met schoon water

Gezondheid beschermen met schoon water

De Viega Group wil met de oprichting van de Viega Foundation nu ook directe ondersteuning bieden. De stichting zonder winstoogmerk zet zich in voor basisbestanddelen voor een gezond leven: schoon water, sanitaire basisvoorzieningen en hygiëne. Dit belangrijke werk is dit jaar begonnen met de ondersteuning van drie projecten in India.

Gezondheid beschermen met schoon water

Meer dan twee miljard mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater, meer dan drie miljard mensen kunnen geen gebruik maken van schone sanitaire voorzieningen. (Bron: VN) Alle mensen toegang geven tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen is daarom één van de belangrijkste strategische doelen van de VN.

Gezondheid beschermen met schoon water

Schoon drinkwater en hygiëne

WASH-projecten (water, sanitaire voorzieningen en hygiëne) zijn gericht op veilig drinkwater, toegang tot sanitaire voorzieningen en de bevordering van hygiënemaatregelen. Ook de Viega Foundation houdt zich met dit onderwerp bezig.

"Het schoonhouden van drinkwater in gebouwen is één van de specialismen van ons bedrijf. Daarin zien wij niet alleen onze verantwoordelijkheid maar zijn we ook succesvol. Met de oprichting van de Viega Foundation kunnen we nu WASH in regio's bevorderen door projecten te financieren die we met onze traditionele activiteiten niet kunnen bereiken", zegt Anna Viegener, voorzitster van de aandeelhouderscommissie van Viega Holding GmbH & Co. KG.