Gecertificeerde handlingsystemen

29-03-2023
Gecertificeerde handlingsystemen

De AGR*-gecertificeerde handlingsystemen van Schmalz zijn flexibele en veilige helpers voor het heffen en verplaatsen van lichte én zware lasten.

Gecertificeerde handlingsystemen

De heffers maken een ergonomische houding mogelijk, ontzien de wervelkolom en rugspieren en minimaliseren zo het ziekteverzuim. Maar ze kunnen nog meer; ze motiveren medewerkers en versnellen sommige werkprocessen.

De term handmatige handling omvat vaak werkzaamheden die fysiek zwaar zijn voor medewerkers in bijvoorbeeld de bouw, logistiek, montage en industriële productie en kan leiden tot klachten zoals rugpijn. De handmatige handling van plaatmateriaal, dozen en onderdelen is één van de belangrijkste oorzaken van ongevallen op de werkvloer en overbelasting van het bewegingsapparaat.

Gecertificeerde handlingsystemen

Een gezond lichaam is niet alleen van belang voor de werknemer; het tekort aan geschoolde arbeidskrachten en de hogere gemiddelde leeftijd van de beroepsbevolking verhogen de druk op ondernemers om de arbeidsomstandigheden binnen hun bedrijf ergonomischer te maken.

Schmalz kan hierbij met gecertificeerde handlingsystemen de ondernemer letterlijk ontlasten. De tilhulpmiddelen en kraansystemen maken een ergonomische werkhouding mogelijk en zorgen tegelijkertijd voor een economische meerwaarde. Waar normaal gesproken veel helpende handen nodig zijn, maken de heftoestellen handling door één operator mogelijk.

De VacuMaster-serie, de Jumbo Slangheffers, de JumboFlex Picker, railbanen en kranen zijn AGR-gecertificeerd.

*Aktion Gesunder Rücken e. V.