Gebouwd met een bout

04-02-2022
Bouten
Bouten

Bevestigingsmaterialen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Overal waar je komt kan je deze materialen vinden. Of dit nu in je eigen vertrouwde huis is of op het werk, in een winkel of bij een bedrijf. Het valt niet altijd op, maar overal vind je bevestigingsmaterialen, zoals draadstiften, diverse soorten schroeven en bouten.

Bouten
Bouten

Bouten

Gebouwd met een bout

Zware materialen monteer je met een bout. Een kwalitatief en sterk bevestigingsmateriaal is de aanslagbout. Deze aanslagbouten zijn van staal of RVS. Er zijn ook varianten die magnetisch zijn. Een voorbeeld van een hoge kwaliteit aanslagbout is de GN 251 van Elesa+Ganter. Deze aanslagbouten worden geleverd in twee verschillende versies. Type AK heeft een geharde en afgeronde kop die je kunt gebruiken als steun of afstelbout. De Type BK versie heeft een polyurethaan schijf. Dit fungeert als dempingselement en beschermt gevoelige oppervlakken. Deze aanslagbout is vernikkeld.

Gebouwd met een bout

Schroeven

Gebouwd met een bout

Wanneer bouten niet toepasbaar zijn kan je gebruik maken van schroeven, zoals Elesa+Ganter passchroeven. Deze passchroeven onderscheiden zich door de hoge treksterkte van 12.9 N/mm². Tot een treksterkte van 12.9 N/mm² kan de kwalitatieve passchroef goed blijven functioneren. De ISO 7379 passchroef is beschikbaar in staal en roestvast staal. Passchroeven zijn kostenbesparende constructie-elementen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Op zoek naar een passchroef met een cilinderkop? Dan is de GN 732.1 passchroef de perfecte oplossing.

Drabbe verkoopt kwalitatieve en duurzame bevestigingsmaterialen van Elesa+Ganter voor de maakindustrie. Artikelen zijn makkelijk te bestellen via de webshop.