Geberit viert zijn 150e verjaardag

Algemeen 28-02
Geberit viert zijn 150e verjaardag

De geschiedenis van Geberit begon in 1874. Albert Gebert startte een eenmanszaak in het historische centrum van de Zwitserse stad Rapperswil. 30 jaar later ontwikkelde hij een met lood gevoerde houten stortbak.

Geberit viert zijn 150e verjaardag

Het succesverhaal ging verder met de uitvinding van het eerste kunststof reservoir in 1952 en het inbouwreservoir in 1964. Momenteel heeft het bedrijf met de hoofdvestiging in Rapperswil-Jona wereldwijd meer dan 11.000 mensen in dienst en runt het 26 productiefaciliteiten.

Geberit viert zijn 150e verjaardag

Sinds de oprichting in 1874 is het bedrijf een pionier in de sanitairbranche. "Onze uitgebreide systeemoplossingen blijven de norm bepalen, toen, nu en in de toekomst", zegt Christian Buhl, CEO van Geberit.

Geberit viert zijn 150e verjaardag

Geberit Groep: 11.000 werknemers

De waarden en doelstellingen van Geberit zijn de afgelopen 150 jaar grotendeels onveranderd gebleven: een nuchtere houding, kwaliteitsbewustzijn en het streven naar uitmuntendheid kenmerken tegenwoordig nog steeds de bedrijfscultuur. Het bescheiden familiebedrijf van weleer is nu uitgegroeid tot Europees marktleider voor sanitairproducten. Momenteel heeft de wereldwijd actieve Geberit Groep meer dan 11.000 werknemers en 26 productielocaties, waarvan vier buiten Europa.

Geberit viert het jubileum samen met medewerkers, klanten en partners. Het hele jaar door worden er verschillende activiteiten en festiviteiten georganiseerd.