Expert in knoppen en grepen

23-10-2021
Expert in knoppen en grepen

ProdInter Holland is een echt familiebedrijf, van vader op zoon op dochter. Tessel Veling is eigenaar, haar vader is nog altijd actief binnen de groothandel die als specialisatie decoratief siermeubelbeslag heeft. Met haar en Ellie Hettema, verantwoordelijk voor marketing en verkoop, praten we over wat ProdInter Holland zo bijzonder maakt.

Expert in knoppen en grepen

Wat meteen opvalt, is de ongedwongen sfeer bij het bedrijf. ‘We proberen altijd deskundigheid én gezelligheid te combineren,’ vertellen de twee. ‘Klanten, met wie we vaak al langdurig zakendoen, komen graag langs in Hoorn. Hier kunnen we het complete assortiment laten zien en nemen we de tijd om vragen door te nemen. We vertegenwoordigen een aantal aanbieders van knoppen, grepen en meubelpoten op de Nederlandse en Belgische markt: Furnipart, Didheya, Viefe, Crofts en Citterio. Klanten kunnen bij ons terecht voor een eenvoudig product, maar ook voor luxe artikelen. Want een mooie greep is gezichtsbepalend voor het uiterlijk en de uitstraling van bijvoorbeeld een kast.’

Expert in knoppen en grepen

Van klein tot groot

Expert in knoppen en grepen

‘Bovendien werken we samen met twee ontwerpers en laten we ook eigen, exclusieve producten fabriceren; écht maatwerk dus. Dit als aanvulling op het aanbod van de leveranciers met wie we samenwerken. We doen dat proactief, met een eigen aanbod, en ontwikkelen we ook producten in samenwerking met onze klanten. Daarbij hebben we als voordeel dat ProdInter Holland voortkomt uit een productiebedrijf, waardoor er veel kennis op het gebied van materialen en afwerkingen aanwezig is. Zo kunnen we goed beoordelen wat mogelijk is en aan welke kwaliteitseisen iets moet voldoen. We hebben een grote voorraad en leveren artikelen, indien gewenst, ook per stuk, zodat iedereen bij ons terecht kan: van klein tot groot.’

Expert in knoppen en grepen

Marketing

Expert in knoppen en grepen

ProdInter Holland heeft een brede klantenkring in een aantal interieurbranches. ‘We werken tevens steeds meer samen met architecten,’ vervolgen Tessel en Ellie. ‘Die nodigen we dan uit en blijkbaar bevalt het wat ze zien, want we merken dat onze producten vaak worden voorgeschreven. Dat is natuurlijk een groot compliment.’ Er is de tweejaarlijkse catalogus (oktober), met regelmatig de nodige aanvullingen want de ontwikkelingen in het meubelbeslag staan bepaald niet stil. Daarnaast is er de website, is ProdInter Holland actief op social media om snel nieuwe producten te kunnen laten zien en neemt het bedrijf zoveel mogelijk deel aan vakbeurzen. Voor dit jaar bijvoorbeeld staat ProWood - van 17-21 oktober in Flanders Expo, Gent – weer op het programma.

Tot slot kijken we naar de huidige markt. ‘Duurzaamheid is een ontwikkeling die versterkt doorzet. We hebben inmiddels een greep in het assortiment die gemaakt is van gerecycled plastic afval. Wat kleuren betreft, is zwart nog altijd gewild maar zien we ook zachtere kleuren en tinten terugkomen, net als de toepassing van hout. En er wordt meer afgestemd als het om kleuren en materialen gaat. Een messing keukenkraan combineert mooi met messing grepen, er ontstaat zo meer eenheid en rust in het interieur. Met onze producten kunnen fabrikanten iets unieks aan hun meubelen toevoegen, een bijzonder accent aanbrengen. We blijven voor onze klanten de markt op de voet volgen, zoals we al meer dan dertig jaar doen,’ besluiten Tessel en Ellie.