Exotische kanten

28-11-2022
Exotische kanten

Met de twee nieuwe ABS-kanten, Istanbul Style glad en Hong Kong Style glad, laat Ostermann zien naast gevoel voor stijl ook bijzonder veel gevoel voor het design van kanten te hebben.

Exotische kanten

Istanboel is een wereldstad met veel verschillende culturele invloeden. Hier komt Oost en West, alsook Europa en Azië samen. In het gelijknamige decor Istanbul Style vindt de keuken-, meubel- en interieurbouwer deze invloeden terug. Het decor doet denken aan de bouwtekeningen van de Hagia Sofia, die zich als schetsen of haast historische tekeningen aftekenen tegen de donkere achtergrond. De donkere, bruingrijze basiskleur van de kant doet denken aan een ouderwetse lei. Men herkent de decoratieve krasstrepen, maar ook overblijfselen van bouwkundige ontwerpen en opschriften in het decor.

Net als Istanboel is ook Hong Kong een wereldstad waar traditie en het moderne leven samenkomen. En ook bij de ABS kant Hong Kong Style glad overheerst de 'used-look' met talrijke gebruikssporen. Het kleurverloop van het decor reikt van grijze en beige tot en met blauwe nuances. Ook zijn er witachtige of enigszins lichtblauwe tinten te zien. De fijne ruitpatroon in het decor doet denken aan een slangenhuid of een grof geweven stof.