EVA-smeltlijm REDOCOL Kantomelt licht gevuld

EVA-smeltlijm REDOCOL Kantomelt licht gevuld

Bij Ostermann is een nieuwe, licht gevulde EVA-smeltlijm van het kwaliteitsmerk REDOCOL verkrijgbaar. Met de 'allrounder' bereikt men een dunnere voeg en is in vergelijking met een ongevulde smeltlijm zeer eenvoudig te verwerken.

EVA-smeltlijm REDOCOL Kantomelt licht gevuld

Bij EVA-smeltlijmen kan men kiezen tussen gevulde, licht gevulde of ongevulde lijmen. Gevulde smeltlijmen bevatten lijmstoffen, harsen en minerale vulmiddelen, zoals krijt of kalk. Hierdoor is de lijm een echte 'allrounder' en is gemakkelijk aan te brengen. Door verdere ontwikkeling ontstond de ongevulde variant. Hiermee bereikt men een dunnere voeg, bij optimale instellingen een vrijwel optische nulvoeg.

Licht gevuld als tussenweg

Er zijn bij de verwerking van een ongevulde smeltlijm een aantal punten om rekening mee te houden, zoals een hogere doorvoersnelheid. Een goede tussenweg is de nieuwe EVA-smeltlijm REDOCOL Kantomelt licht gevuld. Deze 'allrounder' is in vergelijking met een ongevulde smeltlijm zeer eenvoudig te verwerken en is geschikt voor kantaanlijmmachines met een lage(re) doorvoersnelheid en bereikt een goede, stevige lijmverbinding. De lijm trekt geen lijmdraden of geen vervuiling van de lijm. De smeltlijm kenmerkt zich door een gering verbruik, een dunnere voeg dan een gevulde EVA-smeltlijm en goede warmte- en koudebestendigheid.

De nieuwe smeltlijm is leverbaar in naturel en wit.