Ergonomische hulpmiddelen voor meer comfort

Ergonomische hulpmiddelen voor meer comfort

Ostermann biedt een veelvoud aan ergonomische hulpmiddelen om fysiek zware werkzaamheden te verlichten – uit de praktijk, in de praktijk.

Ergonomische hulpmiddelen voor meer comfort

Voor het uit het paneelrek trekken en tillen van grote platen kan de keuken-, meubel- en interieurbouwer de 'platendrager Comfort' gebruiken. Het hulpmiddel is licht van gewicht en heeft een extreem hoog draagvermogen. Door de U-vorm van de stalen beugel, waaraan de twee spanbekken zijn bevestigd, is de platendrager uitermate geschikt om grote panelen aan de voorkant uit het paneelrek te trekken. De zelfinstellende en verwisselbare systeem maakt variabele draaghoogtes mogelijk. Er zijn twee verschillende varianten - met een spanwijdte van 0 tot 65 mm en van 60 tot 120 mm.

Ergonomisch emmers en vaten legen

Met het eenhandige-montagegereedschap ‘Viking Arm’ men kan met slechts één hand meubelstukken optillen, verspanen, vasttrekken, uitlijnen en ondersteunen. De Viking Arm heeft een gepatenteerde functie om voorwerpen met een maximaal gewicht van 150 kg gecontroleerd te laten zakken.

Voor het transporteren van meubelstukken vindt men bij Ostermann onder andere ‘klassieke’ draagbanden, gekruiste draagbanden en meubelhonden.

Een ander praktisch hulpmiddel om ergonomisch te werken is de Kipp-Boy. De Kipp-Boy is geschikt om nauwkeurig en eenvoudig emmers en vaten tot 30 kg leeg te maken, zonder zwaar te tillen en de rug te belasten.