Eenvoudig T8 en T5 armaturen ombouwen naar LED

10-10-2022
Eenvoudig T8 en T5 armaturen ombouwen naar LED

Met de introductie van het LEDVANCE EXT systeem, een afgestemd dimbaar systeem samengesteld uit een T5 of T8 LED-buis en externe DALI-2 driver, is het nu ook mogelijk om bestaande armaturen om te bouwen naar een dimbaar DALI-2 systeem voor lichtmanagement.

Eenvoudig T8 en T5 armaturen ombouwen naar LED

De geoptimaliseerde LEDVANCE SELV driver (Safety Extra Low Voltage) voorziet de LEDVANCE EXT LED buis extern met de optimale constante stroom. De LEDVANCE T8 of T5 EXT LED buizen hebben geen compatibiliteitsproblemen en functioneren optimaal als systeem. De installatie van de EXT LED Tube en de ENEC-gecertificeerde DALI-2 driver zorgt ervoor dat het bestaande armatuur behouden kan blijven. In bestaande armaturen moet een E-VSA of C-VSA worden uitgewisseld met de ‘externe driver’ en geoptimaliseerde LEDVANCE EXT T8 of T5 LED buis.

De DALI-2 interface kan ook worden gebruikt voor push-dim functionaliteit. Het systeem is geschikt voor centrale- en decentrale noodverlichting.

De LED buizen zijn van glas voorzien van een PET coating en hebben een levensduur van 50.000 uur (L70). De LEDVANCE DALI-2 Multiwatt driver heeft een levensduur van 100.000 uur en is beschikbaar voor enkellamps- of dubbellamps systemen. Op het totale systeem geldt een garantie van 5 jaar.