Een marmeren trend

04-11-2022
Een marmeren trend

Marmer heeft door de jaren heen zijn weg gevonden en is een populair element geworden in ons interieur, zowel als accessoire, vloer, wandbekleding of in de vorm van geweldige meubelstukken.

Een marmeren trend

Als we het over deze trend hebben, is het vrij duidelijk dat we het hebben over een interdisciplinaire trend. Boca do Lobo toont een selectie van de meest verbazingwekkende marmeren stukken van het merk.

Een marmeren trend

Marmer biedt een ongelooflijke verscheidenheid aan kleuren en vormen, altijd garant voor elegante en vooral duurzame resultaten: weerstand is een essentiële kwaliteit als het gaat om een element dat zo veel wordt gebruikt. Omdat elke plaat marmer uniek is, garandeert de keuze van dit materiaal een fascinerend resultaat in elke context en ongeacht de referentiemeubelstijl.

Het gebruik van marmer in architectuur, kunst en design kan vele duizenden jaren teruggaan tot vroege Egyptische en Mesopotamische culturen. Het Pantheon van Rome, het Parthenon van Athene, de Taj Mahal van Angra en de Marble Arch in Londen zijn slechts enkele van de historische gevallen waarin marmer is gebruikt.

Het woord ‘marmer’ is afgeleid van het Griekse ‘marmaros’ en wordt geïnterpreteerd als een ‘sneeuwwitte en vlekkeloze steen’. Soorten marmer zijn even variabel, van het pure witte / grijze Carrara-marmer van Toscane tot kalksteen, groen marmer en gekweekt marmer.