Dornbracht vertrouwt op de positieve werking van water

Producten 03-07

Voor Dornbracht is de regeneratieve kracht van water cruciaal: al decennialang maakt de armaturenfabrikant gebruik van de kennis uit wellness- en gezondheidsonderzoek om de voordelen van hydrotherapie in zijn eigen productwereld te integreren – en zo meditatieve en verkwikkende geluksmomenten in het dagelijks leven te creëren.

De Kneipp-therapie is een van de methoden waarop Dornbracht zich baseert. Het gaat om het activeren van de natuurlijke genezende krachten van het lichaam en het verbeteren van zelftevredenheid op fysiek, spiritueel en emotioneel niveau.

Hydrotherapie speelt een sleutelrol: afwisselend warm en koud water kunnen de bloedcirculatie stimuleren, de stofwisseling stimuleren en het immuunsysteem versterken. Warme affusies op de nek en rug zijn bijvoorbeeld een effectieve manier om gespannen spieren te verlichten, terwijl koude affusies kunnen helpen om ontstekingen of veneuze aandoeningen te verlichten.

Dornbracht-assortiment omvat verschillende spa-toepassingen

Het Dornbracht-assortiment omvat verschillende spa-toepassingen die dit mogelijk maken. De affusiepijp en de waterslang werken bijvoorbeeld met een laminaire stroming, waarbij het kristalheldere stromingspatroon de huid bedekt als een deken van water.

Aquapressure is een vorm van watermassage: het combineert acupressuur en massage met water, waardoor de regeneratie van lichaam, geest en ziel wordt gestimuleerd. Aquapressure sluit aan bij de beproefde principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) – Yin en Yang, oftewel de Chi-levensenergie die door het lichaam stroomt. Bij Aquapressure oefent het water druk uit op de meridianen en acupressuurpunten, waardoor blokkades en spanning kunnen worden opgeheven.

Ook de innovatieve nieuwe doucheproducten van Dornbracht demonstreren de aangename, revitaliserende kracht van water. Het Serenity Sky regenpaneel combineert verschillende werkingsprincipes en consolideert de ontdekkingen van welzijnsonderzoek, Kneipp-therapie en Aquapressure in één product.

Aquahalo heeft ook effectieve stromingsmodi. Onder het motto ‘Follow Your Bliss’ zijn beide belevenisdouches een open uitnodiging om effectieve waterervaringen een integraal onderdeel te maken van persoonlijke hygiënerituelen.