DKG behaalt hoogste niveau op CO2-Prestatieladder

24-07-2023
DKG behaalt hoogste niveau op CO2-Prestatieladder

DKG, het moederbedrijf van Bruynzeel Keukens en Keller Keukens heeft het hoogste niveau op de CO₂-Prestatieladder behaald. Daarmee is DKG voorloper op het gebied van duurzame initiatieven in de keukenbranche.

DKG behaalt hoogste niveau op CO2-Prestatieladder

De CO₂-Prestatieladder is hét meetinstrument voor overheden en grote bedrijven. Hoe hoger het niveau, hoe duurzamer het bedrijf. Met het behalen van niveau 5 toont DKG aan dat zij niet alleen de nodige stappen heeft gezet voor de reductie van CO₂-uitstoot binnen het eigen bedrijf maar ook voor de gehele keten.

De Nederlandse overheid wil in 2050 een volledig circulaire economie realiseren. Om dit waar te maken moeten duizenden kleine én grote bedrijven in de bouw- en vastgoedsector omschakelen naar een nieuwe manier van werken.

DKG al jaren CO₂-bewust

Deze omschakeling vergt tijd. Vandaar dat DKG al jaren CO₂-bewust aan het handelen is. Zo behaalde het bedrijf in 2021 niveau 3 op de CO₂-Prestatieladder. Daarmee toonde het bedrijf aan werk te maken van het verminderen van CO₂-uitstoot binnen de eigen organisatie. Met het behalen van niveau 5 bewijst DKG ook dat er binnen de gehele keten stappen zijn gezet om de uitstoot te verminderen.

Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling van de circulaire keuken. Ook is het binnen de projectmarkt al mogelijk om, middels het circulaire keukenproces, reststoffen te hergebruiken als grondstoffen voor de productie van nieuwe keukens.