De eerste robot die pannenkoeken bakt

Keukens en badkamers 17-05
De eerste robot die pannenkoeken bakt

In samenwerking tussen Cobotx en Bruynzeel Keukens is 's werelds eerste cobot ontwikkeld die pannenkoeken kan bakken. Deze innovatie wordt gepresenteerd in een biobased keuken van Bruynzeel, genaamd Circo. De onthulling vindt plaats tijdens de Food Tech Beurs op 15 en 16 mei 2024 in de Brabanthallen te Den Bosch.

De eerste robot die pannenkoeken bakt

Deze innovatieve samenwerking tussen vooraanstaande technologie van Cobotx en Bruynzeel Keukens als keukenfabrikant brengt de toekomst van koken naar het heden en toont een belangrijke stap voorwaarts in hoe geavanceerde robotica de interactie met mensen kan verbeteren. De cobot, ontworpen om zonder veiligheidsbarrières naast menselijke collega's te opereren, toont de mogelijkheden van veilige en effectieve mens-machine interacties in de keuken. Deze zal worden geïntegreerd in de milieuvriendelijke en biobased keuken van Bruynzeel Keukens. Door gebruik te maken van duurzame materialen en efficiënte productieprocessen draagt deze Circo keuken bij aan een groenere toekomst voor keukens.

Moeiteloos en nauwkeurig pannenkoeken bereiden

De Food Tech Beurs biedt het perfecte podium om deze mijlpaal in de culinaire en collaboratieve technologie te presenteren aan een wereldwijd publiek van professionals in de voedingsindustrie. Bezoekers kunnen de Cobot in actie zien terwijl hij moeiteloos en nauwkeurig pannenkoeken bereidt. Hij beschikt over geavanceerde programmeerbaarheid en precisiebewegingen, en werkt intuïtief en veilig samen met mensen.