De Betere Schilder officieel erkend opleider

Algemeen 29-05
De Betere Schilder officieel erkend opleider

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is door Stichting Mijn Carrière officieel erkend als opleider en kan daardoor vanaf nu trainingen aanbieden die volledig gesubsidieerd worden voor werknemers in de schildersbranche. De eerste 100% te vergoeden trainingen: het wrappen/plakken van interieurfolie en verfspuiten voor gevorderden. 

De Betere Schilder officieel erkend opleider

Nick Polm van De Betere Schilder: “Dit is een grote opsteker voor de werkgevers en werknemers die lid zijn van De Betere Schilder. Ook wij kunnen nu immers scholing aanbieden waar zij vroeger via een oud O&O fonds zelf voor hebben afgedragen.”

Interieurfolie plakken

Met de twee-daagse training Interieurfolie wrappen leert de deelnemer deuren, kasten, (ronde) hoeken en zelfs gebogen oppervlakken beplakken met interieurfolies. Dankzij de erkenning vanuit Mijn Carrière kost de training de werkgever of werknemer geen €800,- excl. btw per persoon, maar wordt deze volledig vergoed, mits de deelnemer aan de voorwaarden voldoet. De eerstvolgende trainingsdata zijn 17 en 18 september. Inschrijven is nu mogelijk via De Betere Schilder.

Verfspuiten voor gevorderde schilders

Zelfs een pro is nooit te oud om te leren, daarnaast gaan de ontwikkelingen in de verfspuitwereld razendsnel. De training gaat ook dieper op de materie in dan de gebruikelijke verfspuittrainingen. Het wordt dus verwacht dat er al een redelijk basisniveau is bij de deelnemer. Zowel het verspuiten van lak als latex komen hierbij aan bod. Indien gewenst kan het deelnemende bedrijf na het examen zich verzekeren van de certificering voor verfspuiters. Evenals de training interieurfolie plakken, bedraagt ook deze training €800,- excl. btw per persoon en is deze 100% te vergoeden via Stichting Mijn Carrière. 

Ook verletkosten á 45,- per uur worden vergoed

Alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijven kunnen via Mijn Carrière subsidie aanvragen om zich te blijven ontwikkelen. Zij hebben jaarlijks recht op een vergoeding van 2.500 euro waarmee zij een opleiding of training kunnen volgen. Ook vergoedt Stichting Mijn Carrière de doorbetaling van loon (verletkosten) aan de werkgever als een werknemer scholing volgt. Het te vergoeden uurloon hiervoor bedraagt €45,- per uur.

AANVRAGEN: https://www.betereschilder.nl/training-aanvragen