De 5 voordelen van elektrische raamdecoratie

19-08-2021
1. Meer comfort in huis
1. Meer comfort in huis

Er zijn volop voordelen te bedenken van elektrische raamdecoratie, in iedere situatie zijn er weer andere toepassingen te bedenken. Als je een baby in je armen hebt en de gordijnen op de babykamer wilt sluiten bijvoorbeeld. Of om je kinderen wakker te maken in de ochtend vanuit je eigen slaapkamer door de gordijnen te openen. Hier zijn nog vijf redenen om jouw gordijnen te automatiseren.

1. Meer comfort in huis
1. Meer comfort in huis

1. Meer comfort in huis

Vroeg had een televisie knoppen, later kwam er een bediening met een kastje die via draad gekoppeld was met de TV. Uiteindelijk kwam de draadloze afstandsbediening en nu kun je een digitale set top box bedienen met je mobieltje. Gun jezelf wat extra comfort en kies voor elektrische raamdecoratie. Dit is een toepassing die nu nog exclusief is maar in de toekomst net zo vanzelfsprekend zal worden als een televisie met afstandsbediening.

2. Meer veiligheid als je van huis bent

Ook als je niet thuis bent kunnen geautomatiseerde gordijnen uitkomst bieden. Als je bijvoorbeeld moet werken tot na zonsondergang. Je wilt liever niet dat jouw woning er verlaten uitziet. Dit geldt ook voor afwezigheid bij vakantie. De gordijnen dicht of open geven aan dat je niet thuis bent en dat verhoogt het risico op inbraak. Met gordijnen die openen of sluiten op geplande momenten ziet je woning er altijd bewoond uit.

3. Plaats meubels waar je wilt

Je zou het liefst de bank in de hoek zetten maar dan kun je niet bij de touwtjes van de rolgordijnen. In veel woningen wordt het interieur afgestemd op de vensters en daarmee ook de raamdecoratie. Geen touwtjes betekent meer keuzevrijheid. Je hoeft namelijk niet langer in de buurt te komen van het venster om een gordijn te openen of te sluiten. En dan hebben we het voordeel van elektrische raamdecoratie bij een hoog dakraam nog niet eens genoemd.

4. Minder slijtage aan de gordijnen

Ja, het is een investering. Toch is een investering niet hetzelfde als een kostenpost. Je bespaart namelijk weer op slijtage aan de gordijnen. Een elektrische motor beweegt met meer controle dan je zelf kunt doen. Het materiaal heeft minder te lijden als je de stof niet hoeft aan te raken. Je kunt de levensduur van je gordijnen en het mechanische systeem aanzienlijk verlengen door ze te automatiseren. Zo geniet je langer van je raamdecoratie.

5. Ideaal binnen een smart home

We hebben het beste voor het laatst bewaard. Als je kiest voor de raamdecoratie van PoweredBlinds dan kun je een set gordijnen uitbreiden met een Somfy TaHoma kastje. Dit is een ‘smart hub’ die je koppelt met je wifi netwerk. Dan kun je honderden producten met elkaar laten communiceren. Bijvoorbeeld een Somfy IP camera, een alarmsysteem of slimme rookmelders op iedere verdieping. Maar ook lampen van Hue, een thermostaat van Honeywell of luidsprekers van Nest. Je kunt zo scenario’s samenstellen waar de elektrische raamdecoratie perfect in past. Zo kun je de gordijnen in huis automatisch laten openen als het brandalarm in werking treedt of sluit de gordijnen als je ‘s avonds de verlichting inschakelt. Naast licht en geluid mogen automatische gordijnen zeker niet ontbreken in een smart home.

 Hoe gaat elektrische raamdecoratie jouw leven beter maken?