Contactloze kranen besparen veel water

21-02-2023
Contactloze kranen besparen veel water

‘Afgelopen zomer was waterbesparing een belangrijk thema wegens de aanhoudende droogte, maar in het energiedebat krijgt waterbesparing helaas nog weinig aandacht,’ stelt Schell Armaturentechnologie.

Contactloze kranen besparen veel water

‘Met name het gebruik van heet water drijft de energiekosten in gebouwen flink omhoog. Alleen al door de installatie van contactloze kranen kan – in vergelijking met traditionele, handbediende kranen – zo’n 70% water bespaard worden, terwijl het gebruikscomfort er niet onder lijdt. Daarom worden contactloze kranen steeds vaker gebruikt in bedrijfsgebouwen en woningen.’

Bijvoorbeeld bij het inzepen van de handen vergeet men vaak de kraan uit te zetten. Intelligente afsluiters, maar vooral ook sensorgestuurde kranen, zoals Schell ze aanbiedt, helpen gebruikers bij de besparing van het waardevolle water. Het stroomt namelijk alleen als het echt nodig is, want met behulp van zelfsluitende kranen stopt de waterloop automatisch na een vooraf ingestelde tijd. 

Voor een gezin in een gemiddelde eengezinswoning kan de besparing oplopen tot zo’n 335 euro per jaar. Daardoor kunnen ook de hogere aanschafkosten van intelligente kranen snel terugverdiend worden.

Schell biedt een breed assortiment slimme en contactloze oplossingen aan; niet alleen voor de wastafel en het aanrecht, maar ook voor douche, wc en urinoirs in bedrijfsgebouwen, openbare gebouwen en woningen.