Circulaire keuken met kweekkas

14-02-2023
Circulaire keuken met kweekkas

Tijdens de BouwBeurs 2023 heeft Bruynzeel Keukens op donderdag 9 februari de overeenkomst getekend met Cartesius Utrecht, een gebiedsontwikkeling van MRP en Ballast Nedam Development, voor de implementatie van de volledig circulaire keuken.

Circulaire keuken met kweekkas

Cartesius wordt een levendige, duurzame en gezonde stadswijk in Utrecht met circa 3.000 woningen, van sociale huur en starterswoningen tot grote appartementen en luxe stadswoningen. In Cartesius draait het om langer gezond en gelukkig leven.

Circulaire keuken met kweekkas

De circulaire Bruynzeel keuken, Circo! sluit naadloos aan op de uitgangspunten en duurzame visie van Cartesius. Het is dé biobased keuken waarmee Bruynzeel Keukens het verschil wil maken.

Circulaire keuken met kweekkas

Zo is de keuken bijvoorbeeld ontworpen met een kweekkas waardoor er altijd verse groenten en kruiden bij de hand zijn. Zelf voedsel verbouwen is een van de 9 kenmerken van de Blue Zones.

Daarnaast biedt de dispenserkast ruimte aan alle verpakkingsvrije boodschappen waardoor direct een bijdrage wordt geleverd aan het verminderen van de enorme afvalberg die Nederland kent.

Door gebruik te maken van een gepatenteerde bio-sources plantaardige harstechnologie en een 100% natuurlijke houtvezel, laat Circo! de natuur intact en biedt Bruynzeel een keuken aan die zowel het milieu als de gezondheid respecteert zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het product.