Circulair creatief

28-07-2022
Circulair creatief

De nieuwe Durat-showroom, gelegen in het centrum van Helsinki, viert zowel creativiteit als circulaire economie en voldoet aan alle ambities van hedendaags interieurontwerp.

Circulair creatief

De vaste, duurzame oppervlaktematerialen van Durat zijn vervaardigd uit postindustriële kunststoffen en zijn zelf 100% recyclebaar. De showroom van het bedrijf presenteert de oppervlaktematerialen in een omgeving die dient als een creatieve gereedschapskist voor architecten en ontwerpers: Durat kan oppervlaktematerialen leveren in meer dan 1.000 kleuren en stijlen met een breed scala aan korrelgroottes en texturen, en nog meer kleuren kunnen op bestelling worden aangepast.

Circulair creatief

Linda Bergroth, ontwerper van de showroom en een enthousiaste gebruiker van Durat-materialen in haar ontwerpen: ‘Het showroomconcept is gebaseerd op creatieve studie en observatie van de productanatomie. Dit wordt bereikt met gedemonteerde producten gemaakt van Durat-materialen. Een belangrijk doel voor het showroomontwerp was om de verbeelding van interieurontwerpers vrij te maken in plaats van voorbeelden te geven van producttoepassingen die grenzen zouden stellen aan de verbeelding,’ zegt Bergroth.

Volgens het Durat Circular-productieconcept worden materialen teruggekocht, geüpcycled en verkocht met als doel een uitgebreide circulaire economie en een gesloten materiaalkringloop. Het concept zorgt voor een zo lang mogelijke materiaallevenscyclus en 100% hergebruik van materialen.